Veber i Raikonen na vrhu u Maleziji

Izvor: B92, 22.Mar.2013, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber i Raikonen na vrhu u Maleziji

Vozači Red Bula i Lotusa Mark Veber i Kimi Raikonen bili su najbrži na prvim treninzima pred drugu trku sezone u Formuli 1, Veliku nagradu Malezije.

Najbolje vreme dana ostvario je Raikonen, koji je pre pet dana trijumfovao na otvaranju sezone u Australiji, krugom od 1:36.569 minuta tokom popodneva.

Finac je tada za samo 19 hiljaditinki nadmašio aktuelnog šampiona Sebastijana Fetela u bolidu Red Bula i vozača Ferarija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Felipea Masu, koji je bio 92 hiljadita dela sekunde iza Raikonena.

Prvi treninzi na stazi „Sepang“ voženi su u teškim i promenljivim uslovima, a pored toga što je bilo sparno, očekivano je i kiša pala. Dok je prvi trening vožen po suvom, tokom drugog je došlo do pogoršanja uslova i kiše, koja bi trebalo da zadaje dosta problema vozačima tokom vikenda.

Na prvom treningu, samo 68 hiljaditinki iza Vebera našao se Raikonen, dok je Fetel na trećem mestu bio još desetinku dalje. Njih trojicu je sledio Fernando Alonso u drugom Ferariju, ispred Nika Rozberga u Mercedesu, dok se između dvojice vozača Fors Indije Adrijana Zutila i Pola di Reste umetnuo Masa. Prvu desetoricu kompletirali su Luis Hamilton u Mercedesu i drugi vozač Lotusa Roman Grožan, koji su bili poslednji unutar sekunde u odnosu na Vebera.

Tokom popodneva, pogoršanje uslova dovelo je do većih razlika između vozača, pa iako je prvu trojicu delilo samo 92 hiljaditinke, Alonso je na četvrtoj poziciji bio više od tri desetinke iza svog timskog kolege. Manje od jedne sekunde zaostatka u odnosu na Raikonena imali su još samo Veber, Grožan i Rozberg, od petog do sedmog mesta. Iza su se našli Di Resta, Hamilton i Zutil.

Takođe, prve treninge u Maleziji obeležilo je još jedno loše izdanje vozača Meklarena, pošto su i Dženson Baton i Serhio Peres bili daleko od vrha. Na prvom treningu Britanac je bio 11, a njegov timski kolega 13, dok je tokom podneva mladi Meksikanac imao 11. vreme, a šampion iz 2009. je bio odmah iza njega.

Poslednji slobodan trening na stazi „Sepang“ vozi se u 6 časova po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Malezije startuje u nedelju u 9 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raikonen najbrži na drugom treningu na Sepangu

Izvor: Beta, 22.Mar.2013

SEPANG, 22. marrta 2013. (Beta-AP) - Vozač Lotusa Kimi Raikonen ostvario je u petak najbrže vreme na drugom treningu na stazi Sepang, gde će se za vikend voziti trka Formule jedan za Veliku nagradu Malezije.

Nastavak na Beta...

Raikonen najbrži na treningu

Izvor: RTS, 22.Mar.2013

Vozač Lotusa Kimi Raikonen ostvario je najbrže vreme na drugom treningu na stazi Sepang, gde će se za vikend voziti trka Formule jedan za Veliku nagradu Malezije. ..Raikonen, koji je prošle nedelje pobedio u prvoj ovosezonskoj trci u Melburnu, na treningu je bio brži od trostrukog svetskog šampiona...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.