Fetel: Uspeh nije samo do bolida

Izvor: B92, 22.Nov.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel: Uspeh nije samo do bolida

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel izjavio je da njegov ovogodišnji uspeh nije samo posledica toga što ima najbolji bolid u šampionatu Formule 1.

Mladi Nemac je trenutno dvostruki šampion, a treću titulu mogao bi da osvoji predstojećeg vikenda, pošto pred finale sezone, Veliku nagradu Brazila, ima 13 bodova prednosti u odnosu na vozača Ferarija Fernanda Alonsa.

Iako je jasno da Red Bul ima ubedljivo najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolid, Fetel ističe da dobre rezultate postiže i zato što je odličan vozač.

Kada pogledate unazad koliko god možete da se setite, nikada nije bilo vozača koji su bili zaista uspešni u veoma lošem bolidu. Jednostavno, to je prirodna stvar, jednog dana imate odličnog vozača u odličnom timu i tako dobijete jaku kombinaciju koju je teško pobediti”, naglasio je Fetel.

25-godišnji Nemac, takođe, ističe da je dokazao koliko vredi i koliko je talentovan dok je vozio za Toro Roso, kada je pobedio na legendarnoj “Monci” u ne tako dobrom bolidu.

Svi smo bili u takvoj situaciji, u lošijem bolidu. Mihael Šumaher je počeo u Džordanu, koji nije bio konkurentan, ali je imao i dobre trenutke. Fernando je prvo vozio za Minardi, dok sam ja dobio šansu u BMW Zauberu kao zamena za povređenog Roberta Kubicu na jednoj trci, što je bila odlična prilika za mene, i potom sam dobio mesto u ekipi Toro Roso, koja tada nije bila konkurenta, ali smo odradili odličan posao i pobedili u Italiji. Posle sjajne sezone, Red Bul je bio korak napred i prva sezona je bila zabavna i sjajna, prvi put sam bio konkurentan, bio sam dosta puta na podijumu i pobeđivao sam. Imao sam veoma normalan put, moglo bi se reći”, istakao je Fetel.

Akcija u Sao Paulu kreće u petak, slobodnim treninzima od 13 i 17 časova, dok se poslednji vozi u subotu od 14 časova po srednjeevropskom vremenu. Kvalifikacije se voze tri sata kasnije, dok odlučujuća trka sezone, Velika nagrada Brazila, startuje u 17 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Konačni obračun u Brazilu - Fetel ili Alonso?

Izvor: Sportal.rs, 22.Nov.2012

Vreme je za konačni obračun! Sebastijan Fetel ili Fernando Alonso? U konkurenciji za osvajanje titule u šampionatu Formule 1 ostali su samo Nemac iz Red Bula i Španac iz Ferarija.

Nastavak na Sportal.rs...

23.11.2012 ::: Formula 1: Ko će biti novi šampion - kalkulacije

Izvor: AutoMagazin, 23.Nov.2012, 14:36

Pred nama je veoma uzbudljiv trkački vikend, u kojem ćemo saznati ko će biti novi šampion Formule 1. U taborima Sebastiana Vettela (Red Bull Racing) i Fernanda Alonsa (Ferrari) vlada velika napetost, a ko će od ove dvojice vrhunskih vozača biti novi šampion, saznaćemo u nedelju, posle trke za...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.