Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 20:05

Čuka u trećem kolu: Đorđevićev džoker slomio Azere, ali je Petrović ukrao šou (VIDEO)

Čukarički sa dva rana gola trasirao put do pobede (2:0), briljantni golman odbranama sprečio dramu

Razliku u klasi koja je bila vidljva i u prvom susretu dvomeča, Čukarički je potvrdio i na gostovanju Sumgaitu, rutinskom pobedom (2:0) plasirao se u narednu fazu kvalifikacija za Ligu konferecija.

Beogradski remi mirnih mreža (0:0), zbog niza propuštenih šansi Brđana, odložio je za osam dana odluku o putniku u treće kolo, međutim, ukoliko su u beogradskom klubu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posle prvih 90 minuta imali povoda za zabrinutost zbog loše realizacije, bilo kakvu bojzan po pitanju efikasnosti ofanzive, belo-crni su otklonili već u 17 minuta duela kraj Kaspijskog jezera.

Najavljeno iznenađenje stratega Čukaričkog, Dušana Đorđevića, u ofanzivi otkrio je izlazak zvaničnih postava i vest da će Ibrahim Ndijae početi na krilu, a povratnik među Brđane ukazano poverenje iskoristio je već u 11. minutu. Uprkos odluci stručnog štaba da ne zahteva odsustvo predstavnika domaćina na poslednjem treningu pred utakmicu, činjenica da je senegalski ofanzivac trenirao odvojeno od grupe sačuvala je skrivene karte beogradskog kluba i donela benefit u vidu vođstva posle sjajnog centaršuta Srđana Mijailovića i preciznog udarca glavom upravo Đorđevićevog džokera.

Raspoloženi Ndijae doneo je ravnotežu Brđanima na krilima i rasteretio Aleksa Jankovića na desnom boku, te je najzapaženiji igrač Čukaričkog u prvoj utakmici brisan prostor uspeo da iskoristi u 16. minutu da se posle idealnog pasa Marka Docića ustremi ka golu rivala, a jedino rešenje koje je ostalo Kodžanijazovu bilo je da ga zaustavi prekršajem za najstrožu kaznu. Jedanaesterac koji je iznudio novajlija letos pridošao iz Voždovca, rutinski je realizovao Marko Docić i udvostručio prednost.

Dva gola viška donela su komfor Brđanima i blagi pad u igri, međutim da borbeni Azeri ne vrate neizvesnost do kraja prvog poluvremena pobrinuo se raspoloženi golman Đorđe Petrović zaustavivši pretnje Gorbanija u 21, Mutalimova u 28. i Sadikova u 35. minutu.

Ne želeći da se pomire sa porazom igrači, Sumgaita odlučili su se na znatno ofanzivniji pristup u nastavku, te se defanzizva Čukaričkog našla na ozbiljnom testu. Prvu pretnju domaćin je režirao preko Abdulazdea već u 48. minutu, međutim njegov udarac posle duplog pasa sa Sadikovim završio je van okvira gola. Niz polušansi azerbejdžanskog predstavnika prekinula je akcija po levom boku i lopta Kajevića za Jankovića u 51. minutu, ali mladi ofanzivac nije uspeo da stavi na ozbiljnije muke Bajramova. Prva pretnja Čukaričkog u nastavku, ali i promene stručnog štaba Čukaričkog koji je šansu umesto Kajevića, Jankovića i Ndijaea u veznom redu pružio Kovaču, Saviću i Kembelu, nisu promenili odnos snaga na terenu, te se Hagverdi u 67. minutu našao u idealnoj prilici da umanji zaostatak, ali je Petrović još jednom bio besprekoran među stativama.

Do kraja susreta rivali su imali prilike da preko Kovača i Sadikova stignu do gola, ali je rezultat ostao nepromenjen

Pobedom nad Sumgaitom Čukarički je zakazao duele sa boljim iz dvomeča između Maribora i Hamarbija u kojem švedski klub ima dva gola prednosti iz prvog susreta (3:1). Prvi meč biće odigran u Humskoj 4. avgusta od 20 časova.

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJA, REVANŠ MEČ

SUMGAIT - ČUKARIČKI 0:2 (0:2), prva utakmica 0:0

/Ndijae 11, Docić 17p/

Stadion Sumgaita.

Gledalaca: 700.

Sudija: Jorgen Daugbjerg Burhart (Danska).

Žuti karton: Mustafajev (Sumgait), Ndijae, Stevanović (Čukarički).

Sumgait (5-4-1): Bajramov - Mutalimov (od 82. Nagijev), Kodžanijazov, Hagverdi, Badalov, Ahmadov - Sadikov, Kačajev (od 82. Huseinov), Mustafajev, Abdulazade – Gorbani.

Čukarički (4-2-3-1): Belić - Stevanović (od 67. Drezgić), Šapić, Tanasijević, Roganović - Mijailović, Docić - Ndijae (od 63. Kembel), Kajević (od 57. Kovač), Janković (od 57. Savić) - Jovanović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.