Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 17:07

Botasu pol pozicija u Imoli, Mercedes na korak od timske titule

Finac Valteri Botas u Mercedesu osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Emilija Romanje u Imoli, a u prvom redu će biti i njegov klupski kolega iz Mercedesa i lider u takmičenju Formule 1, Luis Hamilton.
Ovo je četvrta pol pozicija za Botasa u sezoni, a 15. u karijeri, a do nje je došao sa 97 hiljaditinki prednosti u odnosu na Luisa Hamiltona. Staza u imoli nije bila u kalendaru Formule 1 još od 2006. godine, kada je pol poziciju osvojio legendarni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mihael Šumaher.

Drugi red su zauzeli Maks Ferštapen iz Red Bula i Pjer Gasli iz Alfa taurija.
Mercedesu je dovoljno da jedan od njegovih vozača osvoji bar četvrtu poziciju, kako bi osigurao ovogodišnju šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora.
Trka za Veliku nagradu Emilija Romanje, 13. po redu u sezoni, vozi se u nedelju od 13.10.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesti iz Formule 1

Izvor: AutoBlog, 31.Okt.2020

Botas pobedio Hamiltona u borbi za pol u Imoli Kako prenosi Sport Klub, vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Emilije Romanje, 13. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Finac je u Imoli, na stazi „Enco i Dino Ferari“ došao do četvrte pol pozicije ove sezone,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.