Za nekoliko dana stiže prva ELEKTRIČNA ŠKODA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nekoliko dana stiže prva ELEKTRIČNA ŠKODA!

Prelaze na struju!

Za menje od nedelju dana Škoda će premijerno predstaviti svoj prvi električni model. Očekivano, ponovljena je receptura Folksvagena pa će, sudeći po najavi, to biti "citigo" u električnom izdanju. I zaista, model se razlikuje od izvornika, baš kao što se razlikuju obični i električni Up! Prednja maska je zatvorena, a umesto čepa rezervoara, na istom mestu je utičnica za punjenje.

Pretpostavlja se da će ga u Škodi zvati "citigo-e iV", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i da će od Folksvagenovog brata preuzeti identičan pogon. A to znači 82 KS i 210 Nm maksimuma elektromotora, doseg od 160 km i baterije kapaciteta 18,7 kWh.

Isti dan, 23. maja, na istom mestu, u Bratislavi, Škoda će predstaviti i novi "superb".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.