Skoro dva miliona komercijalnih vozila Folksvagena zahvaćeno skandalom

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro dva miliona komercijalnih vozila Folksvagena zahvaćeno skandalom

Folksvagenovo (Volswagen) odeljenje za komercijalna vozila saopštilo je danas da 1,8 miliona njegovih vozila ima problematičan softver zbog kojeg je izbio skandal s nameštanjem testova izduvnih gasova.

Folksvagen je priznao da je koristio softver za varanje na testovima izduvnih gasova dizel motora u SAD i da 11 miliona njegovih vozila širom sveta ima taj softver.

Direktor odeljanja za komercijalna vozila, koja pravi kombije i kamionete, potvrdio je navode da je 1,8 miliona tih vozila obuhvaćeno skandalom.

Sporan softver ima i 2,1 miliona automobila Audija i 1,2 miliona Škoda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeštećenje i za srpske kupce "folksvagena"?

Izvor: RTS, 29.Sep.2015

Skandal "Folksvagen" i dalje trese svet. U Srbiji evidencije o uvozu modela kojima je prepravljen softver za merenje emisije izduvnih gasova nema, ali se pretpostavlja da je reč o oko 12.000 vozila koja su uvezena od 2009. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.