Škoda u Beogradu predstavila novi urbani SUV: Kamiq cilja mlađu populaciju FOTO

Izvor: B92, 10.Nov.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda u Beogradu predstavila novi urbani SUV: Kamiq cilja mlađu populaciju FOTO

Novi potkompaktni krosover košta od 15.348 evra.

Škoda Kamiq je poslednji u nizu SUV modela češkog proizvođača koji je stigao na naše tržište, a svečana premijera ovog automobila održana je u prodajnom salonu kuće AutoČačak, na Novom Beogradu u prisustvu brojnih gostiju i novinara.

Srpsku promociju Škode Kamiq svojim prisustvom je uveličao ambasador Republike Češke, Tomaš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kuhta, koji je rekao da se u našoj zemlji oseća kao kod kuće upravo zbog velikog broja Škodinih automobila koje svakodnevno viđa na ulicama.

Pored Kamiqa, uvoznik i prodavac vozila marke Škoda tom prilikom je pred publikom izložio još dva nova automobila koja su odnedavno dostupna kupcima u Srbiji – kompaktni hečbek Scala i restilizovani Superb.

Ipak, glavna zvezda večeri bio je Kamiq. Ovaj SUV u Škodinoj gami vozila zauzima poziciju ispod Karoqa, a u AutoČačku ne kriju da ga vide pre svega kao izbor mlađih kupaca, ali i dama.

Svetska premijera najmlađeg Škodinog SUV-a održana je početkom marta na ženevskom auto-salonu, a nakon pola godine ovaj automobil stigao je i u prodajne salone u Srbiji.

I Kamiq ima oštre linije poput većih Škodinih SUV-ova. Dužina vozila je 4.241 mm, širina 1.793 mm, a visina 1.531 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.651 mm.

Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara, a obaranjem naslona zadnjih sedišta može povećati na 1.395l. Škoda posebno ističe prostor na zadnjoj klupi koji iznosi 77 centimetara od zadnjeg dela prednjih sedišta do kraja zadnje klupe.

Što se tiče unutrašnjosti, Kamiq je u velikoj meri preuzeo enterijer novog kompaktnog hečbeka Scale.

Kupcima je u višim paketima opreme dostupna potpuno digitalna 10,25-inčna instrument tabla, dok multimedijalni sistem u zavisnosti od paketa dolazi u veličinama od 6,5, potom 8 i 9,2 inča.

Kamiq je opremljen brojnim bezbednosnim sistemima uključujući adaptivni tempomat, sistem za praćenje vozne trake, automatsku kočnicu u slučaju opasnosti...

Kada je u putanju motorizacija, za to su zaduženi standardni agregati iz VW grupacije, sa bazičnim 1.0-litarskim trocilindarskim turbo-benzincem u dve opcije – od 95 KS i 115 KS.

Snažnija varijanta je 1.5-litarski TSI četvorocilindraš sa 150 KS, a dostupan je i 1.6-litarski TDI turbo-dizel sa 115 KS.

Bazični benzinac je uparen sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, a ostale verzije imaju 6-stepeni manuelni menjač.

Uz doplatu kupci mogu da dobiju automatizovani menjač sa dvostrukim kvačilom (DSG), dok Škoda ni u jednoj varijanti ne nudi pogon na sva četiri točka – snaga se isključivo šalje na prednju osovinu.

Škoda Kamiq u Srbiji košta od 15.348 evra, koliko treba izdvojiti za bazični 1.0 TSI sa 95 KS (70 kW) u početnom, Active paketu opreme.

Najjeftniji dizelaš košta 19.680 evra, a ova verzija dostupna je od srednjeg, Ambition paketa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.