Škoda u Beogradu predstavila novi urbani SUV: Kamiq cilja mlađu populaciju FOTO

Novi potkompaktni krosover košta od 15.348 evra.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.11.2019.

12:30

Škoda u Beogradu predstavila novi urbani SUV: Kamiq cilja mlađu populaciju FOTO
Foto: B92/NÆ

Škoda Kamiq je poslednji u nizu SUV modela češkog proizvođača koji je stigao na naše tržište, a svečana premijera ovog automobila održana je u prodajnom salonu kuće AutoČačak, na Novom Beogradu u prisustvu brojnih gostiju i novinara.

Srpsku promociju Škode Kamiq svojim prisustvom je uveličao ambasador Republike Češke, Tomaš Kuhta, koji je rekao da se u našoj zemlji oseća kao kod kuće upravo zbog velikog broja Škodinih automobila koje svakodnevno viđa na ulicama.
Ambasador Republike Èeške u Srbiji, Tomaš Kuhta (Foto: B92/NÆ)
Pored Kamiqa, uvoznik i prodavac vozila marke Škoda tom prilikom je pred publikom izložio još dva nova automobila koja su odnedavno dostupna kupcima u Srbiji – kompaktni hečbek Scala i restilizovani Superb.

Ipak, glavna zvezda večeri bio je Kamiq. Ovaj SUV u Škodinoj gami vozila zauzima poziciju ispod Karoqa, a u AutoČačku ne kriju da ga vide pre svega kao izbor mlađih kupaca, ali i dama.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4.241/1.793/1.531 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.651 mm
Svetska premijera najmlađeg Škodinog SUV-a održana je početkom marta na ženevskom auto-salonu, a nakon pola godine ovaj automobil stigao je i u prodajne salone u Srbiji.

I Kamiq ima oštre linije poput većih Škodinih SUV-ova. Dužina vozila je 4.241 mm, širina 1.793 mm, a visina 1.531 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.651 mm.

Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara, a obaranjem naslona zadnjih sedišta može povećati na 1.395l. Škoda posebno ističe prostor na zadnjoj klupi koji iznosi 77 centimetara od zadnjeg dela prednjih sedišta do kraja zadnje klupe.
Prtljažnik: 400 litara
Što se tiče unutrašnjosti, Kamiq je u velikoj meri preuzeo enterijer novog kompaktnog hečbeka Scale.

Kupcima je u višim paketima opreme dostupna potpuno digitalna 10,25-inčna instrument tabla, dok multimedijalni sistem u zavisnosti od paketa dolazi u veličinama od 6,5, potom 8 i 9,2 inča.

Kamiq je opremljen brojnim bezbednosnim sistemima uključujući adaptivni tempomat, sistem za praćenje vozne trake, automatsku kočnicu u slučaju opasnosti...
Foto: B92/NÆ
Kada je u putanju motorizacija, za to su zaduženi standardni agregati iz VW grupacije, sa bazičnim 1.0-litarskim trocilindarskim turbo-benzincem u dve opcije – od 95 KS i 115 KS.

Snažnija varijanta je 1.5-litarski TSI četvorocilindraš sa 150 KS, a dostupan je i 1.6-litarski TDI turbo-dizel sa 115 KS.
Foto: B92/NÆ
Bazični benzinac je uparen sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, a ostale verzije imaju 6-stepeni manuelni menjač.

Uz doplatu kupci mogu da dobiju automatizovani menjač sa dvostrukim kvačilom (DSG), dok Škoda ni u jednoj varijanti ne nudi pogon na sva četiri točka – snaga se isključivo šalje na prednju osovinu.
Foto: B92/NÆ
Škoda Kamiq u Srbiji košta od 15.348 evra, koliko treba izdvojiti za bazični 1.0 TSI sa 95 KS (70 kW) u početnom, Active paketu opreme.

Najjeftniji dizelaš košta 19.680 evra, a ova verzija dostupna je od srednjeg, Ambition paketa.
Foto: B92/NÆ
Foto: B92/NÆ
Foto: B92/NÆ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: