Škoda se ne odriče malog karavana: Combi i u sledećoj generaciji Fabije

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 16:03

Škoda se ne odriče malog karavana: Combi i u sledećoj generaciji Fabije

Karavan verzija učestvuje sa 34 procenta u prodaji modela Fabia.

Dok mnogi proizvođači ukidaju potkompaktne karavana, Škoda namerava da nastavi da pravi model Fabia Combi i u sledećoj generaciji koja je uveliko u pripremi, piše Autonews Europe.

"Ponovo ćemo imati karavan verziju", potvrdio je prošle nedelje generalni direktor Škode Tomas Šefer.

"Ovo je za nas vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važno, jer ističe našu posvećenost pružanju kupcima pristupačne, praktične mobilnosti u nižim automobilskim segmentima".

Češki proizvođač automobila saopštio je ranije ove godine da je model Combi činio 34 odsto ukupne prodaje Fabije, što nije loše s obzirom na to da su mali karavani u Evropi gotovo izumrli.

Škoda prodaje karavansku verziju Fabije od premijere ovog modela, 2000. godine. Za 20 godina postojanja proizvedeno je 1,5 miliona primeraka praktičnog modela Fabia Combi.

Ukupno posmatrano, Fabia je i ove godine zadržala poziciju drugog najtraženijeg modela Škode u Evropi sa 81.098 isporučenih primeraka u periodu januar-oktobar. Najprodavanija je i dalje Octavia sa 145.959 isporuka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.