Škoda se ne odriče malog karavana: Combi i u sledećoj generaciji Fabije

Karavan verzija učestvuje sa 34 procenta u prodaji modela Fabia.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

15:00

Škoda se ne odriče malog karavana: Combi i u sledećoj generaciji Fabije
Foto: Škoda promo

Dok mnogi proizvođači ukidaju potkompaktne karavana, Škoda namerava da nastavi da pravi model Fabia Combi i u sledećoj generaciji koja je uveliko u pripremi, piše Autonews Europe.

"Ponovo ćemo imati karavan verziju", potvrdio je prošle nedelje generalni direktor Škode Tomas Šefer.

"Ovo je za nas vrlo važno, jer ističe našu posvećenost pružanju kupcima pristupačne, praktične mobilnosti u nižim automobilskim segmentima".
Foto: Škoda promo
Češki proizvođač automobila saopštio je ranije ove godine da je model Combi činio 34 odsto ukupne prodaje Fabije, što nije loše s obzirom na to da su mali karavani u Evropi gotovo izumrli.

Škoda prodaje karavansku verziju Fabije od premijere ovog modela, 2000. godine. Za 20 godina postojanja proizvedeno je 1,5 miliona primeraka praktičnog modela Fabia Combi.

Ukupno posmatrano, Fabia je i ove godine zadržala poziciju drugog najtraženijeg modela Škode u Evropi sa 81.098 isporučenih primeraka u periodu januar-oktobar. Najprodavanija je i dalje Octavia sa 145.959 isporuka.
Foto: Škoda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: