Izvor: RTS, 23.Jan.2022, 17:33

Porasla prodaja novih automobila u Srbiji, šta je bilo najtraženije

U Srbiji je tokom 2021. godine prodato 30.416 novih automobila, što je 16 procenata više nego 2020. Rezultati bi bili bolji da pored pandemije nije bilo problema sa nestašicom vozila na tržištu u Srbiji. Kada je reč o najpopularnijim automobilima na domaćem tržištu protekle godine najtraženiji bili su "fijat" i "škoda".
U protekloj godini prodato je oko 1.200 "mercedesa", oko 600 "audija" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 250 "lend rovera", dok se za BMV odlučilo oko 800 kupaca. Što znači da se premijum automobili bez obzira na kovid i krizu u poslovanju traže.

"Ponuda na tržištu jesu definitivno derivati putničkih vozila sa homologacijom komercijalnih vozila i mi smo ove godine predstavili 500L u kros izvedbi koja je za gotovo šest meseci prodata u 300 primeraka", kaže Igor Ševo iz FCA.
Posle dve godine pauze, ove godine uvoznici planiraju da se u Beogradu održi Sajam automobila od 12. do 15. maja. Tema ovogodišnjeg Sajma automobila biće prezentacija ekoloških vozila, kako bi se javnosti predstavili brendovi koji proizvode električna vozila i hibride, ali i da bi budući kupci bili upućeni koje sve mogućnosti nude novi trendovi auto-industrije. Najtraženiji novi model srednje klase bila je "oktavija".
"Za ovaj model su posebno korišćeni levak za lakše punjenje AdBlue tečnosti gde je sada moguće tečnost puniti i na kamionskim terminalima", ističe Aleksandra Đokić iz "Auto–Čačka".
Kada je reč o čisto električnim automobilima u Srbiji ih je prošle godine registrovano pedesetak. Većinu su kupile velike kompanije koje se bave ekološkim pitanjima ili su služila kao test vozila u firmama koje se bave prodajom takvih automobila.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Porasla prodaja novih automobila u Srbiji, evo koji su bili najtraženiji

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2022

U Srbiji je tokom 2021. godine prodato 30.416 novih automobila, što je za 16 odsto više u odnosu na godišnji nivo iz 2020.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.