Otvoren Sajam automobila

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Mar.2016, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam automobila

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu juče je počeo najreprezentativniji regionalni događaj u auto-moto industriji

Više od 300 izlagača iz dvadesetak zemalja, 35 automobilskih brendova, 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila i više od 30 moto brendova obeležiće DDOR BG CAR SHOW 05 i 10. Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION. Ovaj svojevrsni spektakl traje do 23. marta, a poslovni posetioci i široka publika mogu ga obići od 10 do 20 časova, dok je poslednjeg dana Sajma >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << radno vreme do 19 časova.

Brojnim izlagačima, posetiocima, gostima i novinarskim ekipama dobrodošlicu na ove prestižne manifestacije, na ceremoniji svečanog otvaranja, najpre je poželela Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma. Podsećajući na brojne premijere, brendove i najavljena dešavanja, svim izlagačima je poželela uspešan nastup, kao i dobre poslovne rezultate. Đorđo Markeđani, gereralni direktor kompanije DDOR Novi Sad, koja je generalni sponzor ove manifestacije, ukazao je na značaj osiguranja ne samo u kontekstu bezbednosti nego i u ovom sektoru privrede.

Sajmove DDOR BG CAR SHOW i MOTOPASSION svečano je otvorio ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić. U svom obraćanju obraćanju, on je podsetio da je Vlada Srbije obezbedila u autoindustriji Srbije otvaranje 10.000 novih radnih mesta u naredne dve godine kao i da je prošle godine, prvi put od 2008, došlo do rasta prodaje novih automobila i da je prodato više od 20.000 automobila, „što je dobar signal za srpsko tržište automobila i autoindustriju“. Rekao je da „građani hoće da obnove vozni park, a privrednici da započnu nove investicije u Srbiji, što pokazuje da tržište Srbije ima veliki potencijal u toj oblasti“.

Sertić je ukazao na činjenicu da je samo Fijat lane izvezao više od 1,2 milijarde evra i tako bio najveći srpski izvoznik, a da je, na primer, kompanija „Tigar tajers“ imala izvoz veći od 300 miliona evra prošle godine i bila na trećem mestu najvećih srpskih izvoznika.

Vlada će“, rekao je ministar privrede, „nastaviti da poboljšava ekonomski i privredni ambijent i, između ostalog, zato je 2016. godinu proglasila za godinu preduzetništva“.

Inače, gotovo neposredno po otvaranju sajma prodat je prvi „mustang“, automobil iz klase ekskluzivnih. Automobili se mogu kupiti po cenama u rasponu od oko 8.000 evra do nekoliko stotina hiljada evra. Interesovanje izlagača i gostiju obećava odličnu posetu, a optimisti najavljuju i rekordnu – oko 140.000.
Pogledaj vesti o: Sajam automobila u Beogradu 2012

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Visoke štikle i vrele gume!

Izvor: Mondo, 18.Mar.2016

Sajam automobila ne bi bio to što jeste bez hostesa. Pogledajte naše lepotice na "DDOR BG Car Show 05" i "Motopassion", koji se u Beogradu održavaju od 17. do 23. marta

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.