Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2021, 20:55

Rover sleteo na Mars: Počinje potraga za dokazima drevnog života

Posle putovanja dugog 470 miliona kilometara za koje mu je trebalo sedam meseci, najveći, najbrži i najmoćniji rover NASA do sada, nazvan "Perseverance" sleteo je na crvenu planetu. Rover je na Mars sleteo u četvrtak uveče u 21.55 po našem vremenu, a predstavlja najnoviji i najambiciozniji napor NASA da pronađe dokaze o životu na Marsu. Projekat je "težak" oko 2,7 milijardi dolara, a sletanje i upravljanje roverom košta oko 300 miliona.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rover američke svemirske agencije NASA sleteo na Mars (VIDEO)

Izvor: Danas, 18.Feb.2021

Rover američke svemirske agencije NASA sleteo je na Mars večeras posle sedam meseci putovanja, više decenija rada i više milijardi utrošenih dolara. Objavljene su prve fotografije sa tla Marsa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.