Dečje-omladinski hor Branko iz Niša osvojio srca publike u rumunskom gradu Alba Juliji

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Maj.2024, 18:45

Dečje-omladinski hor "Branko" iz Niša osvojio srca publike u rumunskom gradu Alba Juliji

Dečje-omladinski hor NCPD "Branko" iz Niša ponovo je dokazao svoj talenat i harizmu na međunarodnoj sceni. Na poziv Univerziteta u Alba Juliji, a sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija, hor je zajedno sa dirigentom gospođom Jovanom Mikić na pozornicu doneo jedinstvenu atmosferu i unesao radost i emociju u srca rumunske publike.
U ponedeljak, 13. maja, u Velikoj sali Teološkog fakulteta, dečje-omladinski hor "Branko" predstavio je bogat i raznovrstan repertoar, uključujući dela emenentnih srpskih kompozitora kao što su St.St. Mokranjac, Kornelije Stankovića i Jakova Milutinovića.
Ova poseta predstavlja značajan momenat za dečji hor "Branko", ne samo u pogledu umetničkog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.