KONAČNO OBJAVLJENO: Pogledajte zabranjenu Land Rover reklamu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 16:52

KONAČNO OBJAVLJENO: Pogledajte zabranjenu Land Rover reklamu (VIDEO)

Evo i zašto...

Land Rover je 2022. objavio reklamu u kojoj se mogu videti tri Defendera kako silaze sa broda, voze se gradom i kroz pustinju, pokazujući svoje terenske sposobnosti.

Na kraju se dva parkiraju u rikverc na padini uz liticu, dok je treći krenuo ka provaliji. Kad se vozač približio ivici, parking senzori su ga upozorili da se stane, zaustavljajući ga pred samom provalijom.

Vladino telo koje prati oglašavanje u Velikoj Britaniji i radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na obezbeđivanju odgovornog, istinitog i poštenog oglašavanja, Agencija za standarde oglašavanja (ASA), primila je dve žalbe u kojima se osuđuje opasno obmanjujući sadržaj oglasa.

Konkretno, problem je što parking senzori vozila ne mogu da upozore na ivicu provalije, kao što je prikazano na snimku. Dakle, ako bi se vozač oslonio na parking senzore prilikom vožnje unazad, auto bi jednostavno krenuo unazad i pao preko ivice, a senzori se ne bi oglasili. Agencija je zaključila da oglasi pogrešno predstavljaju funkcionalnost parking senzora.

Vozač koji pod uticajem reklame pokuša da upotrebi parking senzore na litici mogao bi da rizikuje život. Presuda ASA sprečila je Jaguar Land Rover da ponovo prikaže reklamu u Velikoj Britaniji. Ali kao što se vidi, dostupna je i dalje na Jutjubu.
Pogledaj vesti o: Rover

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.