Rolls-Royce uskoro samo na baterije

Izvor: B92, 10.Nov.2023, 16:42

Rolls-Royce uskoro samo na baterije

Šef BMW-a, Oliver Cipse, govorio je na nedavnoj konferenciji za medije o planovima koje kompanija ima za budućnost.

Najzanimljivija stvar koju je rekao tiče se brenda Rolls-Royce. Naime, Cipse je najavio da će "početkom 2030-ih" ovaj brend proizvoditi samo električna vozila.

Od ostalih vozila, pomenuo je BMW 5-Series Touring čija će svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijera biti održana sledećeg proleća, i dodao da ima "isti portfolio kao sedan varijanta", što znači da ćemo, verovatno, videti i električni i5 Touring model.

Kada je u pitanju Neue Klasse, Cipse je rekao da se očekuje "čitava nova generacija proizvoda", što podrazumeva šest novih modela u naredne dve godine, a ono što je svima zajedničko jeste "potpuno električno srce koje ih pokreće".

Govoreći dalje o EV, Cipse je rekao da će MINI Aceman debitovati u aprilu sledeće godine, a nije rekao mnogo o "premijum kompakt" varijanti električnog vozila, ali na osnovu ranijih saznanja moglo bi se reći da će potpadati u kategoriju negde između modela Hatch i Countryman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.