Rolls-Royce uskoro samo na baterije

Šef BMW-a, Oliver Cipse, govorio je na nedavnoj konferenciji za medije o planovima koje kompanija ima za budućnost.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2023.

15:18

Rolls-Royce uskoro samo na baterije
Foto: Rolls-Royce

Najzanimljivija stvar koju je rekao tiče se brenda Rolls-Royce. Naime, Cipse je najavio da će "početkom 2030-ih" ovaj brend proizvoditi samo električna vozila.

Od ostalih vozila, pomenuo je BMW 5-Series Touring čija će svetska premijera biti održana sledećeg proleća, i dodao da ima "isti portfolio kao sedan varijanta", što znači da ćemo, verovatno, videti i električni i5 Touring model.

Kada je u pitanju Neue Klasse, Cipse je rekao da se očekuje "čitava nova generacija proizvoda", što podrazumeva šest novih modela u naredne dve godine, a ono što je svima zajedničko jeste "potpuno električno srce koje ih pokreće".

Govoreći dalje o EV, Cipse je rekao da će MINI Aceman debitovati u aprilu sledeće godine, a nije rekao mnogo o "premijum kompakt" varijanti električnog vozila, ali na osnovu ranijih saznanja moglo bi se reći da će potpadati u kategoriju negde između modela Hatch i Countryman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: