Da li će Rolls Royce proizvoditi SUV zavisi od BMW-a

Izvor: B92, 31.Maj.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Rolls Royce proizvoditi SUV zavisi od BMW-a

Glasine o "rols rojs" krosoveru kruže već godinama, a prema poslednjim izveštajima sudbina tog vozila zavisi od odluge BMW-a da li će predstaviti naslednika svog X7.

"Automobil Magazine" navodi da su inžinjeri razmatrali različite platforme na kojima bi mogli da izrade krosover, a model Phantom je odbačen jer se pokazao "neodgovarajućim". Razmišljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i o novoj platformi, ali se zbog cene odustalo.

Kako bi ti problemi bili izbegnuti, nade su ulažu u to da BMW da zeleno svetlo modelu X7 kako bi se kompanija uhvatila u koštac sa GL klasom iz Mercedesa.

X7 bi zatim u sestrinskoj firmi bio iskorišćen kao "podloga", koji bi svoj ultraluksuzni SUV onda predstavio 2017. godine uz ozbiljne modifikacije koje bi od njega napravile pravi "rols rojs".

Prema onome što se čuje, imao bi četiri sedišta, uz mogućnost i trećeg reda sedišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.