TRAGEDIJA U FOČI: Planinari iz Srbije poginuli tokom uspona (Foto)

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U FOČI: Planinari iz Srbije poginuli tokom uspona (Foto)

Dva državljanina Srbije nađena mrtva na planini Lebršnik Tela dvojice planinara iz Srbije pronađena su na planini Lebršnik na granici između BiH i Crne Gore i pretpostavlja se da su stradali kada su, zbog magle, promašili planinsku stazu i propali oko 200 metara niz stene.U PU Foča navode da su stradali D. D. i M. M. koji su odseli u hotelu "Mladost" na Tjentištu, odakle su u ponedeljak automobilom "reno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << megan" otišli prema Čemernu u oblilazak planinskih predela. Nakon što se te noći nisu vratili u hotel, lovočuvar Nacionalnog parka "Sutjeska" iz Foča policiji je prijavio nestanak. Odmah je organizovana potraga u kojoj su učestvovali pripadnici Gorske službe spasavanja - stanica Foča, te policijski službenici PU Foča i PU Trebinje, i radnici NP "Sutjeska, koji su krenuli da pretražuju reon Volujak i Lebršnik.Pročitajte još: Telo pronađeno na Rtnju je nestali planinar?- U mestu zvanom Papin do u opštini Gacko pronađen je "reno megan", beogradskih registarskih oznaka. Detaljnom pretragom terena oko 17.30 časova u mestu Kuku na planini Lebršnik, što pripada crnogorskoj opštini Plužine pronađena su tela D. D. i M. M. - saopštila je PU Foča.Oni kažu da je o svemu obaveštena PU Plužine, čiji će službenici obaviti uviđaj, budući da je taj reon u njhovoj nadležnosti.Načelnik Republike Srpske Nenad Ikonić kaže da su, tokom potrage, od porodice jednog od stradalih dobili informaciju da su krenuli da se popnu na Lebršnik.- Uzrok nesreće je, vjerovatno, magla. Temperatura je bila deset stepeni uz jake udare vetra. Oni su promašili puteljak, propali su oko 200 metara niz stene, odnosno niz livadu. Našli smo ih na 1.700 metara nadmorske visine, oko kilometar i po u teritoriji Crne Gore - rekao je Ikoniić.Srna nezvanično saznaje da su u nesreći poginuli Dragomir Davidović (75) i Milan Matić (84).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DETALJI POGIBIJE PLANINARA IZ SRBIJE Zbog magle promašili stazu i pali u ambis DUBOK 200 METARA (FOTO)

Izvor: Blic, 04.Sep.2019

Dvojica planinara D. D. i M. M, obojica državljani Srbije, nastradali su juče na planini Lebršnik, nakon što su propali kroz ambis dubok 200 metara, saznaje Srpskainfo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.