Rikardo i Red Bul u čudnoj situaciji: To nije nešto što planiramo

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:28

Rikardo i Red Bul u čudnoj situaciji: To nije nešto što planiramo

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da nije u planu da Danijel Rikardo dobije stalno vozačko mesto u timu.

"To nije nešto što planiramo, to je sigurno. Bilo je ispravno što smo mu dali priliku da ove godine bude u timu i zadržali ga u sportu", rekao je Horner, preneo je danas Skaj.

Rikardo je rezervni vozač Red Bula, a danas će na stazi Silverston učestvovati u testiranju Pirelijevih guma.

Ovaj 34-godišnji Australijanac je za Red Bul >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastupao od 2014. do 2018. godine i u tom periodu ostvario sedam pobeda.

Zatim je vozio za Reno i Meklaren, a nedavno je izjavio da se nada povratku u šampionat Formule 1 naredne godine.

Red Bul ove sezone dominira u Formuli 1 sa svih deset pobeda, od čega je osam zabeležio dvostruki uzastopni svetski prvak Maks Verstapen, a dve Serhio Peres.

Horner je više puta rekao da je mesto Peresa u Red Bulu sigurno, iako se Meksikanac nalazi u lošoj formi, nakon što pet puta zaredom nije prošao u poslednji deo kvalifikacija.

Verstapen je u nedelju pobedio u Silverstonu i tako pomogao svom timu da izjednači 35 godina star rekord Meklarena po broju uzastopnih pobeda (11).

U generalnom plasmanu Verstapen ima 99 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Peresa, dok Red Bul u šampionatu konstruktora ima 208 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mercedes.

Naredna trka vozi se 23. jula za Veliku nagradu Mađarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.