Reno-Nisan investira u Brazil 1,8 milijardi dolara

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reno-Nisan" investira u Brazil 1,8 milijardi dolara

RIO DE ŽANEIRO - Francuska kompanija “Reno-Nisan” investira u proširenje fabrike u Brazilu 285 miliona dolara (213,69 miliona evra), saopštio je izvor u “Renou”.

Cilj investicija je povećanje kapaciteta fabrike u mestu Kuritiba, gde se proizvode vozila marke "reno”, na 380.000 automobila godišnje do 2013. godine.

Šef kompanije "Reno-Nisan motor” Karlos Gosn je trenutno u Brazilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi zvanično otvorio radove na proširenju fabrike, koja bi zajedno sa izgradnjom nove fabrike u Braziliji trebalo da poveća udeo kompanije na najvećem tržištu Latinske Amerike na 13 odsto do 2016. godine.

Trenutno "Reno-Nisan” na brazilskom tržištu ima udeo od 6,5 procenata, preneo je Rojters.

Početkom sedmice Gosn je objavio da "Reno” i "Nisan” ulažu u izgradnju nove fabrike 1,5 milijardi dolara u mestu Resende, oko 90 kilometara od Rio de Žaneira, koja bi trebalo da proizvodi male automobile marke "nisan”.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.