Renault smanjuje globalnu proizvodnju za 700.000 automobila, Alpine visi o koncu

Izvor: B92, 29.Maj.2020, 11:01

Renault smanjuje globalnu proizvodnju za 700.000 automobila, Alpine visi o koncu

Francuski proizvođač ukinuće 15.000 radnih mesta širom sveta u okviru plana za smanjenje troškova u iznosu od dve milijarde evra.

Kako je saopšteno, 4.600 radnika ove kompanije ostaće bez posla u Francuskoj, a ostatak u drugim zemljama širom sveta u kojima Renault ima pogone.

Plan štednje podrazumeva i da se godišnja proizvodnja četvorotočkaša francuske automobilske grupacije smanji sa 4 miliona, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko je sa proizvodnih traka sišlo 2019, na svega 3,3 miliona u 2024. godini.

Jedan od modela čija je sudbina neizvesna je sportski Alpine A110 koji se izrađuje u francuskom Djepu.

Ovaj rival Porschea Cayman verovatno neće dočekati novu generaciju nakon što aktuelni model okonča svoj proizvodni vek, s obzirom da Renault planira da fabriku u Djepu rekonstruiše i prenamenuje.

Renault je najavio i da će odustati od planova za proširenje kapaciteta u pogonima u Rumuniji i Maroku, kao i da će proizvodne kapacitete u Rusiji prilagodi aktuelnoj situaciji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Reno otpušta 15.000 radnika

Izvor: Danas, 29.Maj.2020

Franacuski proizvođač automobila Reno saopštio je danas da će u svojim pogonima širom sveta otpustiti 15.000 radnika, u sklopu plana koji predviđa smanjenje troškova od dve milijarde evra u naredne tri godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.