Renault se oporavlja nakon velikog pada

Izvor: Capital.ba, 25.Okt.2020, 09:23

Renault se oporavlja nakon velikog pada

PARIZ – Francuski proizvođač automobila Renault preliminarno je u petak izvijestio o oporavku prodaje automobila u trećem kvartalu nakon oštrog pada u prvom valu koji su prouzrokovale oštre mjere suzbijanja pandemije koronavirusa. U periodu od jula do septembra prihodi Renaulta smanjeni su za 8,2 posto prema istom razdoblju lani, na 10,37 milijardi eura. Pad prihoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << znatno je ipak blaži u poređenju sa prvom polovinom godine, kada su smanjeni više od trećine. U prvoj polovini godine kompanija je poslovala s rekordnim neto gubitkom od preko sedam milijardi eura. Francuski proizvođač imao je, međutim, problema i prije pandemije, koja je snažno uzdrmala automobilska tržišta, podsjeća Reuters. Novi izvršni direktor želi preokrenuti dugoročnu strategiju globalne ekspanzije i usredotočiti se na veću prodaju skupljih automobila kako bi povećao profitabilnost. Koristi od takvih nastojanja kompanija je počela osjećati u trećem kvartalu, kada je povećala udio na evropskom tržištu budući da su ovlašteni distributeri počeli s radom nakon lockdowna. Drugi je razlog 157-postotni skok prodaje električnog automobila Zoe. U trećem kvartalu Renaultova je prodaja u Evropi pala 2,9 posto, osjetno blaže nego tržište u cjelini koje se smanjilo pet posto. Samo u septembru poskočila je osam posto. Procjene o dobiti za 2020. Renault nije objavio ali je upozorio da su izgledi za iduću godinu neizvjesni budući da bi prijetnja novog lockdowna zbog pandemije mogla ponovno pogoditi njihovo poslovanje.    Biznis.info Чланак Renault se oporavlja nakon velikog pada се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pad prihoda Budvanske rivijere, plate smanjene 15 odsto

Izvor: Capital.ba, 25.Okt.2020

BUDVA, Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septemba ove godine manji su za 17,5 miliona evra, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.   Plate zaposlenih biće umanjene za 15 odsto, a najniža primanja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.