Renault Scenic postaje električni SUV

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 10:53

Renault Scenic postaje električni SUV

Najavljen kao prvi Renaultov model koji otkriva novu strategiju održivosti brenda, ovo je drugi električni automobil C segmenta kreiran u okviru Renaulution strategije.

Prvi put će biti predstavljen početkom septembra na Međunarodnom sajmu automobila u Minhenu.

Model je već najavljen sa konceptom Scenic Vision, a kako se i očekivalo, ovo je još jedan minivan koji će svoju sreću pronaći među krosoverima i SUV-ovima.

Predproizvodni primerci su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već stigli na puteve, gde će ostati tokom celog leta. I dok će ih Renaultovi inženjeri koristiti za testiranje, ostaje nam da se upoznamo sa obrisima modela nove generacije.

Kao što vidite, nakon manje od tri decenije, Renault dovodi Scenic u direktnu konfrontaciju sa električnim modelima kao što su Volkswagen ID.4 i Ford Explorer, kao i Kia EV6 i Hyundai Ioniq 5. Konačno, tu je i Scenic. tehnološki blizanac, model Ariia iz Nissana.

Scenic koristi EMF-EV platformu, što otvara mogućnost verzije sa dva motora i pogonom na sva četiri točka. Ako je uporedimo sa manjim Megane E-tech, električna verzija sa prednjim pogonom ima 218 KS i bateriju od 60 kWh. Arija, s druge strane, ima moćniju opciju do 394 KS sa dva elektromotora i baterijom od 90 kWh.

Kada su mere u pitanju, očekujemo veću ediciju od Megana, odnosno dužinu od 4,5 metara.

Kao orijentir, na primer, Arija u Nemačkoj počinje od 47.500 evra za verziju sa prednjim pogonom, a u zavisnosti od verzije ide do 71.490 evra, koliko košta vrhunski model sa pogonom na sve točkove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Renault Scenic postaje električni SUV

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2023

Najavljen kao prvi Renaultov model koji otkriva novu strategiju održivosti brenda, ovo je drugi električni automobil C segmenta kreiran u okviru Renaulution strategije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.