Renault 4 se vraća kao električni krosover, kako će izgledati

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 15:22

Renault 4 se vraća kao električni krosover, kako će izgledati

Posle skoro tri decenije, vraća se "mali div".

Čuveni Renault 4, koji je reklamiran kao "mali div" i "pobednik vremena", debitovao je 28. avgusta 1961, a proizvodio se narednih 30-ak godina.

Početkom 2021, francuski proizvođač je najavio povratak "četvorke", ali i "petice", koje će u savremenim verzijama imati električni pogon.

Najpre je sredinom januara predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Renault 5 Prototype, a sada je holandski magazin Autovisie objavio patentne crteže buduće moderne "četvorke".

Iako auto ima savremeni dizajn, ljubitelji originalnog R4 lako će uočiti detalje u retro stilu koji podsećaju na stari model.

Crteži otkrivaju i da će moderna verzija biti veća i komfornija od originala, kao i da je u pitanju krosover vozilo. Osim toga, navodi se i da će savremena "četvorka" simbolično nositi oznaku 4Ever.

Automobil će biti postavljen na Renault-Nissanovu mehaničku platformu CMF-EV, namenjenu električnim modelima te grupacije, kao što su Nissan Ariya i budući Renault Megane E-Tech.

VIše detalja očekujemo uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.