Renault 4 se vraća kao električni krosover, kako će izgledati

Posle skoro tri decenije, vraća se "mali div".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2021.

13:58

Renault 4 se vraća kao električni krosover, kako će izgledati
Foto: Autovisie

Čuveni Renault 4, koji je reklamiran kao "mali div" i "pobednik vremena", debitovao je 28. avgusta 1961, a proizvodio se narednih 30-ak godina.

Početkom 2021, francuski proizvođač je najavio povratak "četvorke", ali i "petice", koje će u savremenim verzijama imati električni pogon.

Najpre je sredinom januara predstavljen Renault 5 Prototype, a sada je holandski magazin Autovisie objavio patentne crteže buduće moderne "četvorke".
Foto: Autovisie
Iako auto ima savremeni dizajn, ljubitelji originalnog R4 lako će uočiti detalje u retro stilu koji podsećaju na stari model.

Crteži otkrivaju i da će moderna verzija biti veća i komfornija od originala, kao i da je u pitanju krosover vozilo. Osim toga, navodi se i da će savremena "četvorka" simbolično nositi oznaku 4Ever.

Automobil će biti postavljen na Renault-Nissanovu mehaničku platformu CMF-EV, namenjenu električnim modelima te grupacije, kao što su Nissan Ariya i budući Renault Megane E-Tech.

VIše detalja očekujemo uskoro.
Foto: Autovisie

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: