Rast prodaje Renault automobila za 30 odsto

Izvor: Capital.ba, 21.Apr.2023, 11:25

Rast prodaje Renault automobila za 30 odsto

PARIZ – Francuska automobilska grupa Renault, pod čijim okriljem je novosadski Revoz, u prvom kvartalu ove godine zabeležila je prihod od 11,5 milijardi dolara, što je 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. FOTO: Pixabay Renault je objavljenim kvartalnim rezultatima premašio tržišna očekivanja, prenosi Seebiz pozivajući se na pisanje nemačke agencija dpa. Kao razlog povećanja prihoda navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << povećan obim prodaje i veće cijene vozila. U prva tri mjeseca ove godine prodato je 535.000 automobila na nivou grupe, što je 14 odsto više nego u prvom kvartalu prošle godine. Samo u Evropi prodaja automobila Renault je porasla za 27,3 odsto. Što se tiče budućih planova, grupa je istakla da će nastaviti da se fokusira na elektrifikaciju vozila, uz velike nade u nedavno predstavljene modele putničkih vozila, za koje očekuju da će dodatno povećati prodaju. Biznis.rs Чланак Rast prodaje Renault automobila za 30 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Renault u prvom kvartalu bolji od očekivanja

Izvor: AutoBlog, 21.Apr.2023

Francuska automobilska grupa Renault je u prvom ovogodišnjem kvartalu zabeležila 11,5 milijardi dolara prihoda, što je 30 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Objavljenim tromesečnim rezultatima Renault je premašio tržišna očekivanja, javlja nemačka agencija dpa. Grupa je kao...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.