Galerija: Renault Clio IV

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija: Renault Clio IV

Četvrta generacija popularnog Renaultovog modela imala je svetsku premijeru na auto-salonu u Parizu 2012. Novi Clio stigao je u prodajne salone širom Evrope tokom jeseni, a nedavno smo imali priliku da testiramo ovaj automobil koji je doneo osveženje u B segment.

Dvadeset dve godine nakon lansiranja prve verzije i posle više od 11,5 miliona prodatih automobila tokom prethodne tri generacije, Renault je ponovo promešao karte i predstavio potpuno novi Clio. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Clio IV je na neki način prekretnica za francuskog proizvođača, s obzirom da je to njihov prvi serijski model za čiji izgled je u potpunosti zaslužan glavni dizajner Renaulta, Holanđanin Laurens van den Acker, koji je u kompaniju stigao 2009. godine iz Mazde.

Duži i širi, ali i niži od svog pethodnika, najnoviji Clio svojim proporcijama podseća na veći Renault Megane. Uz novi vizuelni identitet spoljašnjosti, koji karakteriše maska hladnjaka sa velikim, centralno postavljenim Renaultovim znakom, tu je i unapređena unutrašnjost. Sve verzije novog modela imaju kao standard fabrički audio sistem sa Bluetooth i USB konekcijama.

Renault Clio dostupan je sa 1.2 litarskim benzinskim motorom sa 75 ks i novim 0.9 litarskim trocilindričnim turbo-benzincem sa 90 ks. Od dizelaša, u ponudi je nova generacija 1.5 dCi u varijantama sa 75 i 90 ks. Početkom 2013. godine paleta motora biće dopunjena 1.2 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 120 ks, koji će u standardnom paketu biti uparen sa novim šestostepnim menjačem sa duplim kvačilom.

Naša redakcija imala je priliku da isproba 1.5 dCi verziju sa 90 ks, sa paketom Dynamique, a utiske iz vožnje možete pročitate na našem sajtu, u rubrici Vozili smo.

Pogledajte galeriju fotografija Renaulta Clio IV.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.