Makedonija, bivša ministarka policije osuđena na šest godina zatvora

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija, bivša ministarka policije osuđena na šest godina zatvora

Sud u Skoplju osudio je bivšu ministarku unutrašnjih poslova Gordanu Jankulovsku na šest godina zatvora zbog zloupotrebe položaja tokom nabavke luksuznog "mercedesa" za potrebe vlade. Prethodno, bivši premijer Nikola Guevski je za isto delo osuđen na dve godine zatvora.
Sudsko veće kojem je predsedavala Dobrila Kacarska navelo je da je "mercedes" kupilo Ministarstvo unutrašnjih poslova za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nikole Gruevskog, kao i da je uslovima tendera suštinski favorizovan jedan dobavljač.

"Vozilo je nabavljeno protivzakonito kako bi se ispunila želja Gruevskog da se vozi u takvom automobilu", rekla je Kacarska.
Jankulovska ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Skoplju.
Nekadašnju ministarku unutrašnjih poslova čekaju još dva suđenja za izborne neregularnosti, protivzakonito uništavanje dva uređaja za prisluškivanje i nezakonito prisluškivanje oko 5.000 telefonskih brojeva.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Bivša ministarka policije osuđena na šest godina zatvora

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018

Sud u Skoplju osudio je bivšu ministarku unutrašnjih poslova Gordanu Jankulovsku na šest godina zatvora zbog zloupotrebe položaja tokom nabavke luksuznog "mercedesa" za potrebe vlade...Prethodno, bivši premijer Nikola Gruevski je za isto delo osuđen na dve godine zatvora...Sudsko veće kojim je...

Nastavak na Radio 021...

PRESUDA U SKOPLjU: Godine robije za bivšu ministarku

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2018

Gordani Jankulovskoj Veće Krivičnog suda u Skoplju izreklo prvostepeno osuđujuću presudu zbog nezakonite nabavke luksuznog automobila marke "mercedes" Ministarki unutrašnjih poslova u bivšoj vladi premijera Nikole Gruevskog i članu rukovodstva sada opozicione VMRO-DPMNE...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.