Makedonija: Bivša ministarka policije osuđena na šest godina zatvora

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Bivša ministarka policije osuđena na šest godina zatvora

Sud u Skoplju osudio je bivšu ministarku unutrašnjih poslova Gordanu Jankulovsku na šest godina zatvora zbog zloupotrebe položaja tokom nabavke luksuznog "mercedesa" za potrebe vlade.

Prethodno, bivši premijer Nikola Gruevski je za isto delo osuđen na dve godine zatvora.

Sudsko veće kojim je predsedavala Dobrila Kacarska navelo je da je "mercedes" kupilo ministarstvo unutrašnjih poslova za potrebe Nikole Gruevskog, kao i da je uslovima tendera suštinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << favorizovan jedan dobavljač.

"Vozilo je navaljeno protivzakonito kako bi se ispunila želja Gruevskog da se vozi u takvom automobilu", rekla je Kacarska.

Jankulonska ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Skoplju.

Nekadašnju ministarku unutrašnjih poslova čekaju još dva suđenja za izborne neregularnosti, protivzakonito uništavanje dva uređaja za prisluškivanje i nezakonito prisluškivanje oko 5.000 telefonskih brojeva.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Makedonija: Bivšoj ministarki šest godina zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2018

Krivični sud u Skoplju je danas bivšu ministarku unutrašnjih poslova Makedonije Gordanu Jankulovsku osudio na šest godina zatvora zbog nezakonite nabavke blindiranog "mercedesa". Luksuzni, blindirani "mercedes S 600 gard", kojeg je tražio bivši premijer Nikola Gruevski, kupljen je 2012. godine...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.