Range Rover ponovo na udaru Kineza: Stiže novi klon

Izvor: B92, 09.Maj.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Range Rover ponovo na udaru Kineza: Stiže novi klon

Posle kineskog proizvođača Landwind koji je za potrebe svog SUV-a X7 prekopirao dizajn modela Evoque, drugi auto-brend iz Kine, Zotye, sprema se da klonira Range Rover Sport.

Kineske auto-kompanije imaju običaj da dizajn svojih modela "pozajme" od nekog etabliranog svetskog proizvođača automobila, pa da takvo vozilo posle prodaju Kinezima po upola nižoj ceni od originala.

Poslednjih godina dosta prašine se podiglo oko modela Landwind X7, koji je praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klonirani Range Rover Evoque, i bezuspešnih pokušaja kompanije Land Rover da pravnim putem zaštiti svoju intelektualnu svojinu u Kini.

Nove glavobolje Land Roveru će stvoriti kineski model Zotye T800, koji, sudeći prema patentnim crtežima, ali i špijunskoj fotografiji maskiranog prototipa, nije ništa drugo do klon Range Rovera Sport.

Iako postoje izvesne razlike u dizajnu između dva automobila, pre svega u izgledu prednje maske i farova, kao i stop svetala, nema sumnje odakle su Kinezi "dobili inspiraciju".

Kako prenose kineski mediji, Zotye T800 je još u ranoj razvojnoj fazi, a u planu je da debituje početkom 2019.

Motorizacija bi trebalo da obuhvati 1.8 i 2.0 litarske turbo benzince, a veći agregat bi proizvodio oko 190 ks.

Zotye T800 će u Kini biti rival modelima kao što su Toyota Highlander ili kineski SUV Haval H9 i Guangzhou Trumpchi GS8.
Pogledaj vesti o: Range Rover

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Range Rover ponovo na udaru Kineza: Stiže novi klon

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2018

Poslije kineskog proizvođača Landwind koji je za potrebe svog SUV-a X7 prekopirao dizajn modela Evoque, drugi auto-brend iz Kine, Zotye, sprema se da klonira Range Rover Sport...Kineske auto-kompanije imaju običaj da dizajn svojih modela "pozajme" od nekog etabliranog svjetskog proizvođača automobila,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.