Range Rover ponovo na udaru Kineza: Stiže novi klon

Posle kineskog proizvođača Landwind koji je za potrebe svog SUV-a X7 prekopirao dizajn modela Evoque, drugi auto-brend iz Kine, Zotye, sprema se da klonira Range Rover Sport.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

09:50

Range Rover ponovo na udaru Kineza: Stiže novi klon
Zotye T800

Kineske auto-kompanije imaju običaj da dizajn svojih modela "pozajme" od nekog etabliranog svetskog proizvođača automobila, pa da takvo vozilo posle prodaju Kinezima po upola nižoj ceni od originala.

Poslednjih godina dosta prašine se podiglo oko modela Landwind X7, koji je praktično klonirani Range Rover Evoque, i bezuspešnih pokušaja kompanije Land Rover da pravnim putem zaštiti svoju intelektualnu svojinu u Kini.
Zotye T800
Nove glavobolje Land Roveru će stvoriti kineski model Zotye T800, koji, sudeći prema patentnim crtežima, ali i špijunskoj fotografiji maskiranog prototipa, nije ništa drugo do klon Range Rovera Sport.
Original - Range Rover Sport
Iako postoje izvesne razlike u dizajnu između dva automobila, pre svega u izgledu prednje maske i farova, kao i stop svetala, nema sumnje odakle su Kinezi "dobili inspiraciju".
Zotye T800
Kako prenose kineski mediji, Zotye T800 je još u ranoj razvojnoj fazi, a u planu je da debituje početkom 2019.

Motorizacija bi trebalo da obuhvati 1.8 i 2.0 litarske turbo benzince, a veći agregat bi proizvodio oko 190 ks.

Zotye T800 će u Kini biti rival modelima kao što su Toyota Highlander ili kineski SUV Haval H9 i Guangzhou Trumpchi GS8.
Zotye T800 - maskirani prototip (Foto:CarNewsChina)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: