Izvor: HotSport.rs, 18.Jun.2017, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘POVRATAK OTPISANIH’: ‘Poršeov’ het-trik u Le Manu! (FOTO) (VIDEO)

Posada ‘Porše LMP Tima’ broj 2 u sastavu Timo Bernhard, Brendon Hartli i Erl Bamber osvojila je 85. izdanje trke ’24 sata Le Mana’. Tako da su se oni, uz još dve ‘LMP2’ posade, prskali šampanjcem na ceremoniji dodele nagrade, što je ustanovljeno baš na ovoj trci pre 50 godina.

Sa svojim ‘poršeom 919 hibrid’, oni su posle 24 sata prešli tačno 5001 kilometar što je bilo dovoljno za najviše mesto na podijumu. ‘Porše’ je uspeo da upiše treći trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << u novoj eri ove trke, i to treći zaredom, dok u staroj eri imaju čak 19. Ova posada je juče bila poslednja i gotovo otipisana, ali su odličnom vožnjom, 15 sati u kontinuitetu, uspeli da slave pobedu. Treba naglasiti i odličnu intervenciju njihovih mehaničara koji su uspeli da saniraju kvar u najkraćem roku, kada je bilo najteže.
 
@Porsche_Team wins the 24 Hours of Le Mans 2017!
An epic race that will go down in history! #LeMans24 @DCRacing_Team @AMR_Official pic.twitter.com/yoSXPYoEhE
— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 18, 2017

Ostala dva mesta na podijumu pripala su, na opšte iznenađenje, posadama koja su se takmičila u ‘LMP2’ klasi. Drugi kroz cilj su prošli vozači ‘Džeki Čen DC Rejsinga’ br. 38 (Ho-Pin Tung, Tomas Loren i Oliver Džarvis), dok je treća bila posada ‘Vajont Rebeliona’ br. 13 (Nelson Pike Junior, Matijas Beš i Dejvid Hanson).
 
The 2017 24 Hours of Le Mans podium finishers!
1️⃣ #2 Porsche LMP Team
2️⃣ #38 Jackie Chan DC Racing
3️⃣ #13 Vaillante Rebellion pic.twitter.com/KtcNVZzEbq
— EverythingAutoDTRIBE (@auto_dtribe) June 18, 2017

U ‘LMGTE Pro’ klasi, posle uzbudljivog finiša, najbrža je bila ekipa ‘Aston Martin Rejsinga’ br. 97 u sastavu Daren Tarner, Džonatan Adam i Danijel Sera, dok je posada ‘JMW Motorsoprta’ br. 84 (Robert Smit, Vil Stivens i Dris Vantor) bila najbolja u svojoj, ‘LMGTE Amater’ klasi.
 

Ceo vikend je vožen po izuzetno ujednačenim uslovima na stazi ‘Sarta’ i sa malo ‘sejfti automobila’, ali sa dosta sporih zona, koje su možda glavni krivac što rekord po broju pređenih kilometara nije oboren.
 
La Sarthe et les 258 500 spectateurs ont encore vibré au rythme des multiples rebondissements de cette 85e édition @24heuresdumans #LeMans24 pic.twitter.com/yiQ7RxOA1G
— Sarthe (@sarthefr) June 18, 2017

Trku je ispratilo oko 260 hiljada gledalaca.
Pripremio: Luka Totaj
The post ‘POVRATAK OTPISANIH’: ‘Poršeov’ het-trik u Le Manu! (FOTO) (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

19.06.2017 ::: 24 sata Le Mana 2017 - Porsche 919 ima hattrick, Toyota nije imala sreće (FOTO)

Izvor: AutoMagazin, 19.Jun.2017, 13:08

Ovogodišnje izdanje slavne trke 24 sata Le Mana bilo je dramatično. Porsche je izvojevao devetnaestu pobedu u Le Manu, ali to nikako nije bilo jednostavno..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.