Le Man: Pobeda Poršea

Izvor: N1 televizija, 18.Jun.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Man: Pobeda Poršea

Porše LMP tim u sastavu Timo Bernard, Erl Bamber i Brendon Hartli ostvarila je pobedu u trci "24 časa Le Mana" ispred Oriki Džeki Čen rejsinga i Vailan Rebeliona tima koji su zaostali jedan odnosno tri kruga.

Porše je izvozao 367 krugova, sa najbržim krugom 3:19,782. Džeki Čen rejsing 366 (3:47,978), a Vailan Rebeliona 364 kruga (3:40,525).

Ta posada je posle dva i po sata trke bila na ubedljivo poslednjem mestu zbog problema sa motorom, ali su uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ga pokrenu, a ključni detalj desio se u poslednja četiri sata.

Tada je Porše sa brojem jedan, u kojem je u tom trenutku bio Andre Loterer, usporio zbog problema sa motorom i nije uspeo da se vrati u boks, pa se povukao iz trke. Pored Loterera, postavu su činili Nil Đani i Nik Tandi.

U tom trenutku, Porše je imao 13 krugova prednosti u odnosu na Oriku Džeki Čen rejsinga, za koju su vozili Ho-Ping Tun, Loran Toma i Oliver Džarvisk, koji su bili oko četiri kruga ispred druge posade Poršea, i to na četvrtom mestu. Međutim, posle problema koje su zadesili branioce titule, iz boksa je stigla naredba da moraju da ubrzaju, pošto imaju šansu za pobedu i dva sata kasnije Porše je ponovo bio u vođstvu.

@Porsche_Team wins the 24 Hours of Le Mans 2017!

An epic race that will go down in history! #LeMans24@DCRacing_Team@AMR_Officialpic.twitter.com/yoSXPYoEhE
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

‘POVRATAK OTPISANIH’: ‘Poršeov’ het-trik u Le Manu! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Jun.2017

Posada ‘Porše LMP Tima’ broj 2 u sastavu Timo Bernhard, Brendon Hartli i Erl Bamber osvojila je 85. izdanje trke ’24 sata Le Mana’. Tako da su se oni, uz još dve ‘LMP2’ posade, prskali šampanjcem na ceremoniji dodele nagrade, što je ustanovljeno baš na ovoj trci pre 50 godina.. . Sa...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.