Električni Porsche 911? Ispunjena želja direktora Gugla FOTO

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 17:09

Električni Porsche 911? Ispunjena želja direktora Gugla FOTO

Automobil je započeo život kao standardni model 911 generacije 964, a restauriran je u Engleskoj.

Kompanija Everrati predstavila je svoju najnoviju kreaciju, a to je Porsche 911 restomod koji je naručio osnivač Gugle Nesta, Met Rodžers.

Automobil je započeo život kao model 911 generacije 964, a restauriran je u sedištu Everratija, u Oksfordširu u Engleskoj.

Everratiju nije bilo lako da izbegne zamku i da ne uništi originalni dizajn, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je uspeo da u velikoj meri zadrži standardni izgled s tim da je napravio neke pozitivne promene, navodi Klix.

Svi novi paneli karoserije su napravljeni od ugljeničnih vlakana kako bi se smanjila težina, a posebnu pažnju privlači spojler "ducktail" pozadi. Tjuner se takođe odlučio za novi set felni.

Everratijeve kreacije su zaista posebne, baš kao i Stingerove.

Ovaj Porsche 911 dobio je potpuno električni pogon i bateriju kapaciteta 62 kWh. Od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 4 sekunde, dok je domet sa jednim punjenjem baterije 320 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.