U sedmoj deceniji položila vozački zbog nagradne igre RTS-a

Izvor: RTS, 28.Nov.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sedmoj deceniji položila vozački zbog nagradne igre RTS-a

U nagradnoj igri "Uzmi račun I pobedi" kraljevčanka Nada Jovanović je dobila automobile Fiat 500. Vozačku dozvolu nije imala i razmišljala je da automobil pokloni ćerkama. A onda uz podršku muža, odlučila da polaže vozački ispit. Uspela je u tome i ostvarila davnašnji san.
Početnički, polako i pažljivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nada Jovanović sa osmehom seda u svoj automobil i kreće. Nadin prvi saputnik, ujedno i najveća podrška je suprug Radivoje.

"Muž i ja nikada nismo imali automobil i onda sam poželela da i ja vozim i pitala sam muža: "Šta ti misliš da li ja mogu da uspim u tome?", kaže Nada Jovanović.
Da li mogu ja da naučuim i da položim. On je rekao da, imaš moju podršku. Ja znam da ti to ako rešiš možeš. Tako sam ja krenula", dodaje Nada.
Teorijski deo ispita je položila iz prvog puta. Vožnju je polagala dva puta. Na posao je do odlaska u penziju odlazila biciklom.
"Dešavalo mi se često da krenem izjutra biciklom, vozim biciklu, kada se vratim da je donesem, jer je pao sneg. I onda pružila se mogućnost da mi se ta želja ostvari. Svaku šansu u životu treba iskoristiti. Godine nisu važne. Ja se ne osećam kao da imam 68 godina. Osećam se mladom, tek je život preda mnom", kaže Nada.
Suprug Radivoje, penzionisani policajac ,već pravi planove za putovanja.
 
"Nećemo da se brinemo za to koga ćemo da zovemo da nas vozi, evo sada imamo auto i mi ćemo da se vozimo zajedno. Biće nam lepo", kaže Radivoje Jovanović.
"Je li imaš ti u mene poverenja", pita ga Nada. Kako da ne, bravo", kaže on.
Nada Jovanović je zasigurno najstarija dama u Kraljevu koja je položila vozački ispit na pragu osme decenije.
Nagradna igra i Nadina upornost da vozi, porodici Jovanović otvorila je novi pogled na putovanja. Ujedno, Nada je ostvarila davnašnji san, da ima automobil i da njime upravlja.





Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.