Do marta polaganje vozačkog ispita po starom

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do marta polaganje vozačkog ispita po starom

Polaganje vozačkih ispita do usvajanja Pravilnika za sticanje vožačke dozvole u martu, biće obavljano na dosadašnji način, izjavio je šef odseka za bezbednost saobraćaja u Ministarstvu za infrastrukturu Demir Hadžić.

On je objasnio da Ministarstvo unutrašnjnih poslova priprema Pravilnik za polaganje vozačkog ispita koji je u skladu sa odredbama novog Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Hadžić je precizirao da bi novi pravilnik trebalo da bude gotov >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za dva meseca, kada će auto-škole biti u obavezi da obuku vozača vrše po novim propisima.

Prema njegovim rečima, do donošenja novog pravilnika, kandidati koji su počeli obuku po starom programu imaće tri mogućnosti za nastavak do sticanja vožačke dozvole.

Kandidati će u potpunosti moći da završe obuku po starom planu i programu do donošenja novog pravilnika. Druga mogućnost je da obuku završe u tromesečnom periodu "s tim da moraju da obave dodatni teorijski i praktični deo obuke od najmanje tri časa i tek onda pristupe polaganju vozačkog ispita".

Takođe, kandidat koji je do dana stupanja na snagu novog Pravilnika nije položio teorijski deo ispita za određenu kategoriju, može pristupiti polaganju praktičnog dela ispita u roku od 12 meseci, uz najmanje tri dodatna časa teorijske i praktične obuke.

Šef odseka za bezbednost saobraćaja u Ministarstvu za infrastrukturu dodao je i da ti kandidati nisu obavezni da polažu ispit iz Prve pomoći.

Hadžić je ponovio i da je novi pristup polaganja vozačkog ispita usaglašen sa evropskom praksom i standardima kako bi vozačka dozvola u Srbiji bila prepoznata po principu kvalitetnog i bezbednog vozača prema evropskim direktivama.

Zbog nepreciznih informacija u pojedinim medijima da će građani morati, od decembra prošle godine, da polažu vožačke ispite po novim propisima, u auto-školama se prijavio veliki broj kandidata.

Izvor: (MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.