Tesla Model Y je najprodavaniji automobil u Evropi u prvom tromesečju

Izvor: AutoBlog, 23.Apr.2023, 00:45

Tesla Model Y je najprodavaniji automobil u Evropi u prvom tromesečju

Tesla Model Y je zvanično najprodavaniji automobil u Evropi za prvi kvartal 2023., pokazujući impresivan rast prodaje od 179% u poređenju s istim periodom prošle godine. Električni SUV je nadmašio i Daciu Spring i Peugeot e208 koji su na prva tri mesta na 27 evropskih tržišta. Volkswagen je ukupno bio najprodavaniji brend, završivši ispred Toyote i Peugeota. Prema JATO-u, Tesla Model Y je bio na vrhu lestvice u martu 2023. Međutim, ovo je prvi put da osvaja prvo mesto na kvartalnoj osnovi. Pokazatelj rasta registracija Modela Y u Evropi je da je EV zauzeo 31. mesto u prvom tromesečju 2022., skočivši...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Tesla Model Y najprodavaniji u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2023

Tesla Model Y je zvanično najprodavaniji automobil u Evropi za prvi kvartal 2023., pokazujući impresivan rast prodaje od 179% u poređenju s istim periodom prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.