Pežo zatvara fabriku pored Pariza

Izvor: Press, 22.Maj.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pežo zatvara fabriku pored Pariza

Zaposleni će biti premešteni u druga postrojenja, saopštila je uprava kompanije.
"U teškim ekonomskim okolnostima u kojima se kompanija nalazi, nameće se racionalizacija smeštajnih kapaciteta, kao i prilagodjavanje veličine prostora broju zaposlenih", rekli su predstavnici kompanije u jutrošnjem razgovoru sa predstavnicima sindikata. 
Kako prenosi AFP, automobilska kompanija predvidja da po hitnom postupku stavi na prodaju zgradu u Medon-la Foreu, gde su trenutno smeštene >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << službe koje se bave kontrolom kvaliteta, inženjeringom i servisiranjem. 
Početkom godine Pežo je najavio da namerava da u cilju poboljšanja finansijske situacije nabavi dodatna sredstva od oko 200 miliona evra prodajom poslovnih prostora i zatvaranjem pojedinih filijala. 
Prošle godine je na taj način kompanija uštedela dve milijarde evra. 
U saopštenju se dodaje da zatvaranje poslovnice, otvorene 1980, ne povlači za sobom bilo kakva otpuštanja, jer će svi zaposleni biti premešteni najkasnije u prvoj polovini 2014. u postojeća predstavništva firme, pre svega u Puasiju i Veliziju. 
"Radi se o običnom preseljenju", naglašava uprava kompanije. Jednom broju zaposlenih biće ponudjen program dobrovoljnog napuštanja firme. 
PSA, inače, planira da na osnovu dobrovoljnog odlaska, smanji broj zaposlenih u Francuskoj za 3.600 ljudi, ne računajući zatvaranje fabrike Olni-su-Bua, kao ni smanjenje proizvodnih kapaciteta u Renu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Peugeot zatvara i prodaje Medoun fabriku u blizini Pariza

Izvor: Moto.rs, 23.Maj.2013, 13:30

Međutim, kompanija je saopštila da nijedan od 660 radnika ove fabrike neće izgubiti posao. Kompanija navodi da aktivnosti Medoun fabrike će biti redistribuirane među ostalim pariskim fabrikama kompanije, pri čemu će radnici biti prebačeni u druge fabrike do kraja naredne godine. Ovo je...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.