Pežo 406 iz filma Taksi krio je VELIKU TAJNU, otkrivena je posle 22 godine (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 08:06

Pežo 406 iz filma "Taksi" krio je VELIKU TAJNU, otkrivena je posle 22 godine (VIDEO)

Sačuvani primerak prešao je 10.000 kilometara i dobro se drži

Čuveni Luk Beson producirao je i režirao, davne 1998, megahit “Taksi”, koji ljubitelji filma smatraju i najboljim u čitavom serijalu.

Pored sjajne glumačke ekipe, zapaženu ulogu odigrao je i “nabudženi” Peugeot 406 luckastog Danijela Moralesa, koji je vremenom postao ikona među ljubiteljima “sedme umetnosti” i sportskih četvorotoročkaša.

Tokom snimanja, korišćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je šest istovetnih primeraka, a jedan se i danas čuva u Musée de l’Aventure Peugeot. Vozilo je nedavno predstavio šef francuske kompanije Movie Cars Central, koja se bavi iznajmljivanjem “filmskih” automobila.

Šta je ispod haube?

Ovaj primerak prešao je 10.000 kilometara i dobro se drži. Mehanika je netaknuta, a tokom predstavljanja otkrivena je njegova najveća tajna, prenosi Revija HAK.

Naime, dugo se vodila polemika koji motor pokreće Danijelov neverovatni Peugeot 406, dok grmi ulicama Marseja i juri negativce. Sada znamo da se ispod haube nalazi V6 motor od 194 KS, a ne 1.8-litarski četvorocilindraš, kao što se mislilo.

Ostaje još da se reši misterija sudbine preostalih primeraka iz filma, ali to je priča za drugu priliku…

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.