Peugeot 508 SW pojačao konkurenciju karavana D segmenta FOTO

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peugeot 508 SW pojačao konkurenciju karavana D segmenta FOTO

Francuski proizvođač Peugeot predstavio je u Parizu novu generaciju karavana D segmenta 508 SW (Sport Wagon).

Dolazak 508 SW dodatno je pojačao već jaku konkurenciju u segmentu u kojem su u Evropi između ostalih vrlo popularni VW Passat Variant, Opel Insignia Sports Tourer i Škoda Superb Combi.

Novi 508 SW je samo tri centimetra duži od sedan verzije, ali zahvaljujući dužem krovu ima veći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prtljažni prostor od 530 l i to sa postavljenim prekrivačem prtljaga.

Ukoliko preklopite zadnju klupu, dobija se ogromnih 1.780 l, skoro kao u Volkswagen Touaregu.

Druga pozitivna strana je veći prostor za glavu za putnike na zadnjoj klupi, koja je darežljiva i prema visokim osobama.

Peugeot nije saopštio cene, ali s obzirom na bogat paket opreme u koji spadaju 19-inčne dvodezenske alu felne, ambijentalno osvetljenje, Nappa koža, Night Vision, desetoinčni HD ekran osetljiv na dodir, vrhunski audio sistem sa "vajerles" slušalicama.

Što se izbora pogona tiče, u "igri" su 1,6-litarski benzinac sa 180 ili 225 KS i 2,0-litarski dizel u rasponu od 130 do 180 KS.

Oni nestrpljivi već utorka su mogli da naruče First Edition izdanje koje dolazi u najsnažnijim pogonskim jedinicama.

U ponudi je i 508 SW hibrid sa kombinacijom 1,6-litarskog PureTech benzinca i 80 kW elektromotora koji zajedno isporučuju 225 KS i autonomiju od 40 km samo na struju.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peugeot 508 SW pojačao konkurenciju karavana D segmenta

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2018

Francuski proizvođač Peugeot predstavio je u Parizu novu generaciju karavana D segmenta 508 SW (Sport Wagon).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.