Masovna proizvodnja uslov za razvoj Hybrid Air modela

Izvor: B92, 27.Okt.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna proizvodnja uslov za razvoj Hybrid Air modela

Iako je Peugeot-Citroen (PSA) najavio komercijalizaciju hibridnog sistema koji pored benzinskog motora za pogon koristi i komprimovani vazduh, pojavila se još jedna prepreka na putu do serijske proizvodnje ovakvih automobila.

PSA je na sajmu automobila u Parizu predstavio dva koncept vozila sa Hybrid Air tehnologijom - Peugeot "208 HYbrid Air 2L" i Citroen C4 Cactus Airflow 2L.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavama čelnika kompanije, ovi prototipovi su samo usputna stanica na putu do produkcijskog modela koji će prosečno trošiti 2 l/100 km i koji treba da se pojavina tržištu do 2020. godine.

Međutim, da bi se serijska proizvodnja isplatila, PSA procenjuje da će godišnje morati da proda 500.000 Hybrid Air automobila. S obzirom da se trenutna godišnja produkcija kompanije Peugeot-Citroen kreće oko 3 miliona vozila, veliko je pitanje da li će ovaj uslov moći da bude ispunjen.

Zbog toga bi PSA mogao da potraži partnera među drugim proizvođačima automobila, kako bi udruženim snagama nastavio razvoj hibridnih vozila sa pogonom na komprimovani vazduh.

Hybrid Air tehnologija je odgovor francuske kompanije na izazov vlade te zemlje da kupcima do kraja decenije ponudi pristupačan ultra štedljivi automobil.
Pogledaj vesti o: Peugeot,   Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.