Opel Grandland X – Istinski izazivač

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 16.Okt.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel Grandland X – Istinski izazivač

Moderne dinamične linije, „kul“ „off-road“ izgled i povišena pozicija sedenja sa dobrom opštom preglednošću, tipičnoj za jedan SUV, uz čitav niz vrhunskih tehnologija, kao i obilje prostora i komfora za do pet avanturistički nastrojenih putnika – to je novi Opel Grandland X. Novajlija je istinski izazivač u rastućem SUV segmentu.
Novi Grandland X dolazi na tržište kao treći član Opel X porodice. On se pridružuje srodnim Opel Crosslandu X i bestseleru Opel Mokki X, koji su nekih 20 centimetara kraći. U isto vreme, Grandland X proširuje obiman Opelov portfolio u veoma popularnoj kompaktnoj klasi, od Astre pa do Zafire. Sve ovo dolazi zajedno sa ekstremno atraktivnim odnosom cene i performansi.
Dostupan je sa brojnim standardnim komponentama opreme. U njih se ubrajaju LED dnevna svetla, LED zadnja svetla, upozorenje na izlazak iz vozne trake bazirano na kameri (Lane Departure Warning), prepoznavanje saobraćajnih znakova (Road Sign Recognition), inteligentni tempomat, asistencija pri kretanju uzbrdo (Hill Start Assist), Radio R 4.0 sa Bluetooth „hands-free“ funkcijom, klima uređaj sa filterom čestica i mirisa, komforna sedišta sa brojnim mogućnostima podešavanja i 40:60 deljiva zadnja klupa. Opel OnStar je takođe standardan od Edition nivoa opreme. „Kul“, dinamičan dizajn novog Opelovog SUV-a ga čini privlačnim za oko, čak i još više sa opcionim dvobojnim finišem.


Sa dužinom od 4.477 milimetara, širinom od 1.856 milimetara (bez retrovizora) i visinom od 1.609 milimetara, novi Opel Grandland X je „kul“, robusan SUV, gledajući iz bilo koje perspektive njegovu sportsku pojavu. Napred, iznad zaštitne oplate, počiva odvažna maska hladnjaka koja ponosno nosi Opelovu „munju“. Hromirana krilca obuhvataju logo marke, produžavajući se prema spolja, sve do tankih LED dnevnih svetala u vidu dvostrukog krila, na taj način vizuelno proširujući anfas, darujući Grandlandu X moćan, čvrst stav. Haubu krasi Opelov potpis u vidu kreste – izraz Opelove dizajnerske filozofije „gde se vajarstvo susreće s nemačkom preciznošću“.
Visok kvalitet se nastavlja i u unutrašnjosti vozila: instrument tabla i centralna konzola sa ekranom osetljivim na dodir, postavljeni su jasno i u horizontalnoj liniji sa vozačem. Centralni greben ima tri reda kontrolnih jedinica za brz i intuitivan pristup info-zabavi, kontrolama klima uređaja i funkcijama šasije. Površine enterijera krasi visok kvalitet na pogled i dodir, što vozaču i putnicima pruža osećaj vrhunskog ugođaja i komfora. Oni profitiraju na, za SUV, tipičnoj povišenoj poziciji sedenja, koja ujedno olakšava ulazak i izlazak iz vozila i obezbeđuje dobru preglednost. Opcioni panoramski krov donosi obilje prirodne svetlosti u kabinski prostor i pruža nesmetan pogled ka nebu. Prvoklasan komfor, tipičan za Opel, osiguran je opcionim, AGR (Kampanja za zdravija leđa) sertifikovanim ergonomskim sedištima, kao i grejanjem obruča upravljača i prednjih sedišta.
Pametni mobilni telefoni se mogu puniti bežičnim putem. Za ljubitelje muzike, koji žele da uživaju u vrhuskom zvuku, dostupan je Denon premijum audio uređaj sa osam zvučnika i sabvuferom.

1 od 4




















Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.