Još deset krivičnih prijava protiv Timošenkove

Izvor: TvojPortal.com, 08.Dec.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još deset krivičnih prijava protiv Timošenkove

/bizlife.rs/ Ukrajinsko tužilaštvo saopštilo je danas da je još deset krivičnih slučajeva otvoreno protiv bivše premijerke Julije Timošenko.


U saopštenju se navodi da se među pomenutim slučajevima nalazi i optužba prema kojoj se Timošenkova tereti za pokušaj podmićivanja sudija Vrhovnog suda 2003. godine i druga za prekoračenje ovlašćenja. Zvaničnici navode da je Timošenkova optužena i za zloupotrebu fondova dobijenih za prodaju kvota emisija gasova, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << koji stvaraju efekat staklene baštnje, i kupovinu vozila "Opel kombo" po preteranim cenama. U oktobru je Timošenkova u slučaju za korupciju osuđena na sedam godina zatvora, trogodišnju zabranu obavljanja funkcije u vladi i novčanom kaznom u iznosu od 189 miliona dolara.

Osuđena je prema optužbama za zloupotrebu položaja prilikom potpisivanja ugovora o isporuci gasa iz Rusije 2009.
Presuda je naišla na kritike međunarodne zajednice. Evropska unija i Sjedinjene Američke Države saopštile su da je presuda Timošenko politički motivisana i da je u pitanju selektivna upotreba pravosudnog sistema. Rusija je takođe kritikovala presudu, uz istu ocenu, da je politički motivisana.
*izvor: www.srna.rs

svetUkrajinaJulija Timošenko10 krivicnih prijava
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.