Državljanin Srbije uhapšen zbog krijumčarenja migranata u Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije uhapšen zbog krijumčarenja migranata u Mađarskoj

Mađarska policija privela je jednog 24-godišnjeg državljanina Srbije zbog krijumčarenja ljudi, prenela je danas Radio-televizija Srbije.

Na auto-putu M6 koji vodi prema Budimpešti, na oko 40 kilometara od mađarske prestonice, policija zaustavila je "opel" srpskih registarskih oznaka.

U vozilu se, sem vozača iz Srbije, nalazilo još osam migranata. Iako nisu imali nikakva dokumenta, osmorica putnika su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se izjasnila da su Sirijci.

Policija tereti srpskog državljanina da je pomogao migrantima koji su ilegalno prešli granicu, da nastave putovanje ka apadnoj Evropi.

Prema navodima RTS, protiv vozača iz Srbije podneta je krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi, dok su migranti sprovedeni u azilantski prihvatni centar na mađarsko-srpskoj granici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska policija privela 103 migranta

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 11:58

U dve mađarske županije koje se graniče sa Srbijom – Bačkiškun i Čongrad, mađarska policija je juče privela 103 migranta. . U 13 slučajeva pripadnici policijske kapetanije županije Bačkiškun zatekli su 69 migranata na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.