Rešen problem registarskih tablica u Nišu

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešen problem registarskih tablica u Nišu

31.05.2011. Autor: Predrag Blagojević | Izvor: Južne vesti
NIŠ - Ko od danas bude predao zahtev za produženje registracije za vozila trebalo bi da preda stare tablice a nove će dobiti odmah, saopšteno je iz niške policije.

Rešen problem registarskih tablica u Nišu

Problem sa registracijom koji je mučio vlasnike putničkih i teretnih vozila, ali i motocikala u Nišu trebalo bi da je rešen.
- Sve zavisi od zahteva, da li je zahtev za klasično >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << produženje registracije, da li je zahtev promenu vlasništva, da li je promena tehničkih karakteristika, da li je odjava.. referent u zavisnosti od tipa zahteva prima dokumenta, obrađuje i odmah sve završava. Ako je u pitanju produženje registracije, to se sve završava za maksimalno 15 minuta i građanin sa šaltera odlazi sa tablicama, potvrdom i nalepnicom, znači potpuno uredno da može da učestvuje u saobraćaju bilo gde - kaže Ljubiša Milovanović, načelnik službe za upravne poslove Policijske uprave u Nišu.
Ovo, kako kažu u policiji, ne važi za građane koji su zahteve podnosili pre 28. maja. Oni će na registarske tablice morati da sačekaju po staroj proceduri, oko 10 dana.
Milovanović kaže da je problema do sada bilo pre svega zbog nedostatka stručnog kadra koji je mogao da prima i obrađuje zahteve, ali i zbog činjenice da je obim posla uvećan za preko 50 posto.
- Do sada smo u Nišu imali oko 70.000 vozila koja se registruju jednom godišnje, i još 35.000 koja imaju trajnu registraciju, kao što su motocikli do 50 kubika, motokultivatori.. sada se sva vozila registruju jednom godišnje, što znači da mi moramo sa istim brojem ljudi a dodatnim procedurama, da obradimo daleko veći broj zahteva - kaže Milovanović.
Milovanović ipak savetuje da građani ne čekaju da im registracija istekne, već da iskoriste mogućnost da zahtev predaju nekoliko dana ranije.
Međutim, sve ovo, kaže naš sagovornik, važi samo kada građani lično predaju dokumentaciju a da je preko agencija drugačija procedura.
- Kada građanin preda zahtev mi to odmah obrađujemo i izdajemo nove tablice. Ali, kada agencija donese 30, 40 ili 50 zahteva istovremeno, nama je za to potrebno vreme. Pri tom, građani agenciji moraju unapred da predaju tablice - podseća Milovanović.

nišregistracijaregistarske tablicerešen problem

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.