NOVE TABLICE ZA 2,5 MILIONA VOZAČA

Izvor: Kurir, 01.Okt.2010, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE TABLICE ZA 2,5 MILIONA VOZAČA

BEOGRAD - Od Nove godine nove tablice. Registarske oznake imaće 74 opštine i grada u Srbiji, saobraćajne dozvole izgledaće slično novim ličnim kartama, a registracija će moći da se produžava i van policijskih stanica.

BEOGRAD - Od Nove godine nove tablice.

Registarske oznake imaće 74 opštine i grada u Srbiji, saobraćajne dozvole izgledaće slično novim ličnim kartama, a registracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će moći da se produžava i van policijskih stanica.

Novi pravilnik počeće da se primenjuje od 1. januara 2011, a tablice će biti veće nego sadašnje. Sadržaće oznaku SRB, dvoslovnu latiničnu registraciju grada, crveni štit sa četiri ocila sa ćiriličnom oznakom registarskog područja i kombinacijom brojki i slova.

Između brojki i slova, za koja su predviđene dve poslednje pozicije, nalazi se crtica. Koristiće se svih 30 latiničnih slova, kao i slova X, Y i W. Taksi vozila imaće na dve poslednje pozicije tablice oznaku TX.

Računa se da će država zameniti više od 2,5 miliona tablica, a njihova cena biće do 4.000 dinara, uz uobičajenu iznos za registraciju. Ukoliko doplate, vlasnici vozila moći će da odaberu slova ili kombinaciju brojki i slova, pod uslovom da značenje znakova nije „provokativno, nemoralno ili suprotno pravnom poretku“.

Saobraćajna dozvola biće plastificirana, zelene boje, sa čipom. Pored saobraćajne dozvole i registarskih tablica, vlasnik vozila dobijaće i registracionu nalepnicu, koja će se stavljati na donji desni deo vetrobrana, sa unutrašnje strane. Novost je i to što će se tablice menjati na svakih sedam godina.

(O. N.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.