Nissan očekuje godišnji gubitak od pola milijarde dolara zbog nestašice čipova

Izvor: AutoBlog, 12.Maj.2021, 00:20

Nissan očekuje godišnji gubitak od pola milijarde dolara zbog nestašice čipova

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor je saopštio da u tekućoj poslovnoj godini očekuje neto gubitak od 60 milijardi jena (551 milion dolara) zbog nestašice poluprovodnika i viših cena sirovina. Prihodi bi u finansijskoj godini koja završava u martu 2022. godine trebalo da mu porastu 15,7 posto, na 9.100 milijardi jena. U godini koja je završila u martu 2021. Nissan je poslovao s neto gubitkom od 448,7 milijardi jena. U godini ranije gubitak je iznosio 671,2 milijarde jena. Prihodi su mu pali za 20,4 posto, na 7.860 milijardi jena. U tromesečnom periodu koje je završilo u martu neto gubitak je...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyota uvećala profit

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2021

TOKIO - Japanski proizvođač automobila Toyota kaže da je ostvarila porast profita u prvom kvartalu ove godine, uprkos pandemiji, tačnije udvostručili su profit na 777 milijardi jena (sedam milijardi dolara).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.