NISSAN I2V tehnologija

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 09.Feb.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISSAN I2V tehnologija

Na sajmu potrošačke elektronike CES, Nissan je predstavio svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo” spajanjem stvarnog sveta sa virtualnim, čime stvara ultimativni doživljaj povezanog automobila.
Nevidljivo-u-vidljivo, odnosno I2V, buduća tehnologija je nastala u okviru Nissanove strategije inteligentne mobilnosti, vizije koja će potpuno promeniti kako se automobili voze, šta ih pokreće i kako se integriraju u društvo. Ova tehnologija će pokazati budućnost vožnje putem interaktivnog trodimenzionalnog iskustva.
Tehnologija mapira virtualni prostor od 360 stepeni oko automobila kako bi pružila informacije o stvarima, vidljivosti, prometnim znakovima ili pešacima u blizini. Takođe može da nadgleda ljude u vozilu koristeći unutrašnje senzore da bi bolje predvideli kada će im možda trebati pomoć u pronalaženju nečega ili pauze za kafu da ostanu budni.

I2V može povezati vozače i putnike sa ljudima u virtualnom metasvetu. Na taj se način porodica, prijatelji i drugi mogu pojaviti u automobilu u obliku trodimenzionalnih avatara proširene stvarnosti kako bi vozaču pravili društvo ili pružili pomoć.
U autonomnoj vožnji I2V može učiniti vreme provedeno u automobilu udobnijim i ugodnijim. Na primer, kada vozite po kiši, pejzaž sunčanog dana može se projektovati unutar vozila.
Kad posećujete novo mesto, sistem može pretražiti metasvet u potrazi za lokalnim vodičem koji može komunicirati sa ljudima u vozilu u stvarnom vremenu.
Informacije koje pruža vodič mogu se prikupiti pomoću Omni-Sensing tehnologije i sačuvati u oblaku kako bi i drugi koji posećuju isto mesto mogli pristupiti korisnim informacijama.

Može se koristiti i sistemom veštačke inteligencije da bi se obezbedila efikasnija vožnja kroz lokalne oblasti.
U uobičajenom načinu vožnje I2V pruža informacije prikupljene tehnologijom Omni-Sensing u dodatnom sloju preko vozačeva vidnog polja. Informacije vozačima pomažu procijeniti situaciju i da se pripreme na križanja s lošom vidljivosti, neravne ceste ili nadolazeći promet.
Vozač može rezervisati i profesionalnog vozača iz metasveta koji će pružati prilagođena uputstva u stvarnom vremenu. Profesionalni vozač pojavljuje se kao projektovani avatar ili kao virtualni automobil u vozačevom vidnom polju kako bi pokazao najbolji način vožnje.
https://www.youtube.com/watch?v=x2mvhhjoPU4

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.