PERFEKTAN DIZAJN: Novi Mitsubishi kompaktni SUV (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 19:20

PERFEKTAN DIZAJN: Novi Mitsubishi kompaktni SUV (VIDEO)

Isporuke će početi u novembru 2023. godine.

Korporacija Mitsubishi Motors je u oktobru 2022. godine održala svetsku premijeru XFC Concepta, kompaktnog SUV automobila koji će sledećeg meseca dobiti i serijsku verziju.

Mitsubishi će naime globalni debi potpuno novog kompaktnog SUV-a održati 10. avgusta na 30. međunarodnom sajmu automobila GAIKINDO Indonesia.

Uoči svetske premijere, japanska kompanija je otkrila spoljašnji dizajn potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novog kompaktnog SUV-a koji će se proizvoditi u fabrici Mitsubishi Motors Krama Yudha Indonesia, a čije isporuke će početi u novembru 2023.

Mitsubishi ovaj novitet za sada najavljuje samo kao "Novi SUV", dok će zvanično ime biti saopšteno uskoro (neki mediji nezvanično kažu da će poneti naziv Mitsubishi Destinator).

Sa ciljem da bude "najprikladniji drug za uzbudljiv život", novi model je najavljen kao kompaktni SUV nove generacije koji nudi moćan i impozantan dizajn SUV-a, korisnost kao što je lakoća rukovanja i veliki tovarni prostor, udobnost uključujući unutrašnji prostor vodeći u klasi, kao i bezbedno upravljanje putem čak i na grubim površinama ili putevima poplavljenim jakim kišama.

- U ovom potpuno novom modelu, dodatno smo evoluirali dizajn kako bismo zadovoljili potrebe tržišta kompaktnih SUV vozila, koje je u porastu poslednjih godina - rekao je Seiji Vatanabe, generalni direktor dizajna, Mitsubishi Motors.

- Pored robusnosti i moći karakteristične za Mitsubishi Motors, težili smo dizajnu koji je moderniji, energičniji i prepoznatljiviji nego ikada. Na predstojećem međunarodnom sajmu automobila GAIKINDO Indonesia, nadamo se da će još više kupaca otkriti šta Mitsubishi Motors ima da ponudi kroz ovaj potpuno novi kompaktni SUV. -

Baziran na konceptu dizajna Silky & Solid, moderan, ali moćan, autentičan SUV dizajn kombinuje eleganciju i robusnost, čime se ostvaruje stil koji stvara zapovedničko prisustvo. Donji deo karoserije ima čvrste i moćne proporcije SUV-a – mišićavi branici izražavaju agilnost sportiste, dok će vrhunski klirens od 222 mm kao i točkovi od 18 inča i gume velikog prečnika poboljšati upravljivost na neravnim putevima.

Dynamic Shield prednja strana je evoluirala u skladu sa konceptom dizajna. Ovde je dizajn koji se sastoji od branika koji štiti prednju masku koja simbolizuje performanse pogonskog sklopa, trodimenzionalno integrisan kako bi se stvorilo sportsko prednje lice sa osećajem dubine.

LED dnevna svetla kombinuju L-oblik sa isečenim akcentima da emituju svetlost u kultnom obliku slova T, čineći SUV trenutno prepoznatljivim kao Mitsubishi model čak i iz daljine, a istovremeno naglašavaju širok stav.

Na bočnim stranama karoserije, bogate, mišićave površine kombinuju se sa izvajanim branicima i linijama karaktera kako bi izrazili snagu i dinamiku SUV-a.

Usvajanjem istog dizajna u obliku slova T za LED zadnja svetla kao prednja, zadnji deo dobija širok i stabilan izgled.

Unutrašnjost će po najavama nuditi lakoću rukovanja i udobnost, koji su neophodni za SUV. Za instrument tablu je po ranijim najavama usvojen horizontalno tematski dizajn, koji olakšava da se osete promene u držanju vozila prilikom vožnje po grubim površinama, a istovremeno poboljšava vidljivost napred.

Automobil je dizajniran za jednostavno rukovanje, pružajući dobru vidljivost napred, laku percepciju dimenzija vozila i glatko rukovanje. Uprkos svojoj kompaktnoj veličini, SUV je takođe dizajniran za upotrebu sa dovoljno prostora za teret.

SUV će biti dostupan i sa Dynamic Sound Yamaha Premium audio sistemom i infotainment sistemom sa ekranom osetljivim na dodir.

Osnovni podaci:

Ukupna dužina x širina x visina: 4.390 mm x 1.810 mm x 1.660 mm

Klirens: 222 mm

Motor: 1.5 L

Prenos: CVT

Pogonski sistem: Prednji motor, prednji pogon (2WD)

Četiri režima vožnje: (Normal, Wet, Gravel i Mud) i Active Yaw Control (AYC)
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.